Connect with us

Анализи

Совети од УНИБанка за превенција од ширење на Корона вирусот

Објавено

на

УНИБанка ги информира своите почитувани клиенти дека, согласно препораките и одлуките на Владата на Република Северна Македонија поврзани со појавата на Ковид-19  (Kорона вирус), Банката воведе мерки за превенција и заштита на вработените и на клиентите.

УНИБанка апелираме како општествено одговорна компанија доследно да се следат препораките на Министерството за здравство и Владата бидејќи здравјето на сите нас е заедничка одговорност.

За Експозитури

Мрежата на експозитури на УНИБанка е со полно работно време, но во интерес на здравјето на сите, Банката препорачува да избегнувате гужва, ракување и долго седење во затворени простории.

Во секоја експозитура  на УНИБанка поставени се средства за дезинфекција. Доколку имате неодложна потреба за посета на некоја од експозитурите, Банката Ве замолува да ги користите средствата за дезинфекција.

Дополнително, доколку Ви треба консултација со вработен во некоја од експозитурите, на следниот линк се достапни телефонските броеви и мејл адресите на експозитурите

Мрежа на експозитури во Скопје
http://www.unibank.mk/categories/view/296

Мрежа на експозитури низ Македонија
http://www.unibank.mk/categories/view/297

Услуги

Користете Мобилно и Електронско Банкарство .

Мобилните апликации My Unibank и UNI Token се достапни за бесплатно превземање од каталогот за апликации поддржан од соодветниот оперативен систем – Google Play и AppStore.
http://www.unibank.mk/categories/view/507

Плаќајте со Вашата бесконтактната Mastercard и Visa картички или со бесконтактен стикер од УНИБанка, брзо и безконтактно само со доближување на картичката или стикерот на ПОС терминалот.  На тоj начин избегнувајте директен контакт со банкноти.
http://www.unibank.mk/categories/view/261

Подигање готовина од мрежата банкомати на УНИБанка
http://www.unibank.mk/atms

Аплицирајте за сите кредитни продукти за физички лица на Банката без чекање во ред, преку мобилното банкарство на УНИБанка/ My Unibank  и online на следниот линк:
https://e-unibanka.mk/online/

УНИБанка е достапна за своите клиенти во секое време за сите прашања, консултации и потреби на телефонскитe бројве +389 2 3286 100; +389 2 3111 111 

E-маил: info@unibank.com.mk, како и на социjалните мрежи на Банката.

Анализи

И не е се така розово во поволностите на банките – ќе пресметуваат камата за грејс периодот

Објавено

на

Деновиве е актуелна мерката за мораториум на кредитните изложености во банките, односно народски кажано банките им ги стопираат плаќањата на своите клиенти физички лица за период од 3 до 6 месеци. Првично, оваа мерка изгледа одлично поготово за дел од клиентите кои во моментов се најзасегнати од моменталната кризна состојба предизвикана од коронавирусот. (more…)

Продолжи со читање

Анализи

АНАЛИЗА: Банките ќе пресметуваат камата додека трае грејс периодот за отплата на долговите

Објавено

на

По донесувањето на уредбата од страна на Владата на РСМ, изработена од Министерството за финансии и Народната банка со која се овозможува побрза и поедноставна промена на договорните услови за кредитите на засегнатите граѓани и фирми, банките започнаа со објавување на своите понуди до клиентите.

(more…)

Продолжи со читање

Анализи

НАЈПОВОЛЕН ПОТРОШУВАЧКИ КРЕДИТ: Анализиран износ – 300.000 денари, Рок на отплата – 60 месеци

Објавено

на

 

Потрошувачкиот кредит во секоја банка содржи специфичности согласно деловната политика на банката. При изборот на најсоодветен потрошувачки кредит обрнете внимание на висината на каматна стапка (во фиксен и во променлив период), максималниот износ на кредит, рокот на отплата и трошоците кои произлегуваат од кредитната апликација изразени во износ или процент. (more…)

Продолжи со читање

Популарно