Connect with us

Домашни банки

Совети од Комерцијална банка за покомфорен студентски живот

Објавено

на

Студентските денови се исполнети со возбуда и забава, но имаат и свои (финансиски) предизвици.

Во прилог неколку совети од Комерцијална банка за покомфорен студентски живот:

  • Никогаш не одете на пазарење гладни! (бонус: научете да готвите) 🍲
  • Колку пари месечно давате во студентското бифе? Направете си кафе во термос, а и домашниот сендвич знае да биде вкусен.
  • Апсолвентската екскурзија брзо ќе стигне. Штедете!
  • Сакате да останете во форма и да имате повеќе пари в џеб? Купете си велосипед! А и еколошки е! 🚲
  • Одете на предавања – не заборавајте дека сте платиле за нив.
  • Имајте постојан електронски увид во вашите финансии. 💵
  • Заштедете на провизии преку електронско плаќање на сметки и други трошоци. Провизиите за плаќање онлајн се и до 60% пониски од оние на шалтер.

Домашни банки

Комерцијална банка наградена од ЕБОР за „Most Active Issuing Bank in 2021 in North Macedonia“

Објавено

на

Европската банка за обнова и развој ја награди Комерцијална банка за „Most Active Issuing Bank in 2021 in North Macedonia“. Комерцијална банка ја добива оваа награда од ЕБОР по 18-ти пат и во континуитет со години како најактивна банка во областа на меѓународните инструменти за финансирање на меѓународната трговија во земјава.  (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Злато и сребро на Банкарските спортски игри за вработени во Комерцијална банка

Објавено

на

Силна мотивација, тимски дух и желба за победа – доволно за да остварат претставниците на Комерцијална банка низа успешни резултати на годинашните Банкарски спортски игри. Вработени во Комерцијална банка собраа златни и сребрени медали и покажаа и докажаа дека спортските вештини, засилени со цврста соработка и посветеност, се формула за успех. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка оствари нето добивка од 10,6 милиони евра во првиот квартал од 2022 година

Објавено

на

Во периодот од 1.1.2022 до 31.03.2022 година, НЛБ Банка АД Скопје работеше согласно усвоената Деловна политика на Банката за 2022-та година. (more…)

Продолжи со читање


Популарно