Connect with us

Компании

СН осигурителен брокер издаде нова емисија акции и го зголеми капиталот за 1,3 милиони евра!

Објавено

на

Со одлука на Собрание на акционери на осигурителното брокерско друштво „СН осигурителен брокер АД Битола”, Друштвото изврши втора емисија на хартии од вредност преку приватна понуда, при што се издадени и запишани вкупно 25.690 обични акции со номинална вредност од 50 евра според среден курс на НБРСМ на ден 04.11.2020 година.

Тоа значи дека вкупната вредност на новата емисија на хартии од вредност на осигурителното брокерско друштво „СН осигурителен брокер АД Битола” изнесува 1.284.500 евра.

Новоиздадените акции се запишани од актуелните акционери, пропорционално со нивното постоечко учество во основната главнина на друштво.

Ова е позитивно случување на пазарот на капитал, бидејќи мал е бројот на компании коишто одлучуваат да го зголемуваат капиталот преку издавање на нови емисии на акции.

Компании

Оглас за вработување во Штедилница Можности

Објавено

на

Градете ја својата кариера и развивајте се како професионалец во областа на кредитирање и финансии со Штедилница Можности. Ако се идентификувате со визијата и мисијата на Штедилница Можности и ве интересира кредитирање и финансии, компанијата вработува: (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Кроација осигурување АД Друштво за осигурување на живот Скопје

Објавено

на

Врз основа на член 22 став 2. и член 23. став 2. од Законот за работни односи, Кроациа Осигурување АД – Друштво за осигурување на Живот со седиште на Ул. Костурски Херои, бр.38, 1000 Скопје, на ден 18.01.2021 година распишува:

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ
КООРДИНАТОР ЗА УПРАВУВАЊЕ И РАЗВОЈ НА ЗАСТАПНИЧКА МРЕЖА
(more…)

Продолжи со читање

Компании

Стратешкиот чешки инвеститор Групацијата АРИКОМА, најавува продолжување на инвестициите во ИТ експерти во Северна Македонија

Објавено

на

На денешната прес-конференција присуствуваа претседателот на Владата на Република Северна Македонија, г. Зоран Заев, амбасадорот на Република Чешка во Република Северна Македонија, НЕ Мирослав Томан, и новата странска инвестиција во земјата – акцизицијата на компанијата „Сеавус“ од страна на чешката Групација АРИКОМА, дел од ККЦГ Групацијата, која беше претставена од страна на Михал Томанек, директор за инвестиции одговорен за ИТ на Групацијата АРИКОМА, како и Игор Лештар, претседател на одбор на Групацијата „Сеавус“. (more…)

Продолжи со читање

Популарно