Connect with us

Компании

Словенечка компанија плаќа за предлози за нови вработени

Објавено

на

Поради недостиг од работна сила од одредени струки словенечките компании во потрага по адекватни профили на работници веќе некое време се вртат кон соседните земји. Од почетокот на овој месец укината е забраната за вработување хрватските работници, но недостигот од работна сила е толку голем, а стопанството во подем што нема да биде доволна само оваа забрана.

Словенечката компанија за испусни автомобилски системи “Akrapovič„ недостигот од работници заварувачи го реши на навистина иновативен начин. Компанијата на постојните вработени кои ќе препорачаат или ќе донесат потенцијални идни работници им дава по 250 евра. Благодарение на ваквата стимулација за многу краток рок се отворени дури 80 нови работни места, додека дел од работниците пристигнува од стручни школи од земјите од регионот.

На овој начин досега се вработени 35 работници од Босна и Херцеговина. Обезбедено им е сместување, работодавачите го плаќаат курсот за словенечки јазик, а тие учат српски јазик.

Компании

Оглас за вработување во Порше Брокер А.Д. Скопје

Објавено

на

Порше Брокер А.Д. Скопје објавува

ОГЛАС

за вработување на
Брокер во осигурување во Скопје (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Македонски Телеком АД Скопје

Објавено

на

Македонски Телеком АД Скопје објавува  (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Апаве

Објавено

на

Апаве СЕЕ е компанија која се занимава со услуги кои опфаќаат техничка инспекција и испитување без разорување во сектор на нафтената индустрија (Oil & Gas). (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange