Connect with us

Осигурување

Славчо Таушанов ќе остане на чело на Халк Осигурување и во наредните три години

Објавено

на

Халк Осигурување АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Управниот одбор на компанијата.

„Согласно Решение на Агенција за супервизија на осигурување на Р. Северна Македонија од 27.02.2020 година издадена е претходна согласност за реименување на г.дин Славчо Таушанов како Извршен член на Одборот на директори на ХАЛК ОСИГУРУВАЊЕ АД Скопје за период од З години, заклучно до 22.01.2023 година”. – се вели во соопштението на компанијата.

Промените се упишани во Централниот регистар на Р. Северна Македонија на 09.03.2020 година, се вели во објавата.

Г-дин Славчо Таушанов ќе продолжи за ја извршува функцијата Извршен директор на ХАЛК ОСИГУРУВАЊЕ АД Скопје.

Осигурување

За само еден месец граѓани наплатија еден милион евра од осигурување живот

Објавено

на

Во првите седум месеци годинава компаниите за осигурување живот исплатиле 494 милиони денари (8 мил.евра) на осигуреници или на лица кои биле носители на правата од полисите за осигурување живот. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Во ек на летни одмори, само во јули, 80.000 граѓани вложија 685.000 евра во патничко осигурување

Објавено

на

Во јули граѓани, компании и институции вложија 18,6 милиони евра во неживотно осигурување. Од доброволните осигурувања најголемо учество во продажбата имаат осигурувањето имот, пред каско осигурување моторни возила и доброволното (приватно) здравствено осигурување. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Промени во Одборот на директори на Триглав Осигурување Живот АД Скопје

Објавено

на

На 17-тата седница на Собранието на акционери на Триглав Осигурување Живот АД Скопје, одржана на ден 14.07.2023 година, донесена е Одлука за избор на Г-ѓа Вилма Учета Дузлевска за неизвршен член на Одборот на директори на Триглав Осигурување Живот АД, Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Популарно