Connect with us

Домашни банки

Скокни во ХАЛКвантура! Голема наградна игра на Халкбанк со главна награда Jeep Compass

Објавено

на

,,Скокни во ХАЛКвантура е новата голема наградна игра на Халкбанк и Mastercard, која на сите нови и постојани клиенти на банката им нуди можност да станат потенцијални добитници на Jeep Compass како главна награда.

Наградната игра е веќе започната а истата е предвидена да трае до 31 декемви по што ќе биде извлечен добитникот на атрактивната награда Jeep COmpass, како и дополнителни 5 вредносни ваучери од 10 000 денари.

“По минатогодишната наградна игра која забележа огромен успех во јавноста, одлучивме да ја продолжиме традицијата па и оваа есен на нашите клиенти им нудиме вредни изненадувања за користењето на услугите на Халкбанк, Правилата за учество се навистина едноставни, односно со 10 трансакции со картичките Mastercard на Халкбанк и користењето уште две услуги на Банката, учесниците влегуваат во трката за главната награда. На овој начин тие не само што имаат можност да уживаат во привилегиите на најдоброто банкарство, туку стануваат и потенцијални добитници на атрактивни награди на една необично “авантуристичка„ наградна игра„ – изјави Атила Селим, директор на Дирекцијата за алтернативни канали на дистрибуција – маркетинг.

Право на учество во наградната игра имаат сите физички лица, клиенти на Халкбанк кои ќе направат најмалу 10 имаат направено минимум 10 трансакции со дебитни и/или кредитни платежни картички Mastercard и кои до крајот на наградната игра ќе бидат корисници на уште две од услугите: приматели на плата или пензија преку Халкбанк, дозволено пречекорување на трансакциска сметка, кредити, депозити, полиси за осигурување, електронско банкарство или, пак услугата СМС-инфо.

Во наградната ира учествуваат трансакциите направени со било која кредитна или дебитна Mastercard картичка, односно Mastercard Debit Contactless, Mastercard Standard, Mastercard Contactless и Mastercard World издадени од Халкбанк, а за квалификување во играта учесниците треба да пополнат Изјава за согласност тука со што ќе биде потврдено нивното учество.

Правилата за наградната игра се достапни на следниот линк или на веб страницата на Халкбанк.

Домашни банки

Вработените во Комерцијална банка донираа храна во соработка со НО „Љубезност“

Објавено

на

Банката донираше повеќе од 20 пакети храна, неопходни за преживување на студените зимски денови кои следат. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Централна Кооперативна Банка ќе издаде конвертибилна обврзница

Објавено

на

Централна кооперативна банка (ЦКБ) ќе издаде конвертибилна обврзница со која ќе се задолжи за 5 милиони евра. Веста е содржана во предлог одлуката што ќе се најде на претстојното вонредно акционерско собрание на таа банка закажано за 14 ноември.  (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Силк Роуд Банка ја опреми со постелнина Детската клиника во Скопје

Објавено

на

Силк Роуд Банка АД ја предаде првата донација за Универзитетската клиника за детски болести во Скопје што произлезе од потпишаниот меморандум за соработка, со кој банката прерасна во долгорочен партнер на Клиниката.

Со оваа донација на Силк Роуд Банка се овозможи целосно обновување на постелнините на сите креветчиња на Клиниката за детски болести. Средствата за набавка на новата постелнина во износ од 212 илјади денари, се обезбедени на тој начин што за секоја трансакција со Американ Експрес картичките на Силк Роуд Банка, банката одвојува по пет денари за потребите на Клинката.

„Среќни сме што ја реализиравме првата донација во рамки на нашето парнерство со Клиниката за детски болести. Со нетрпение ги очекуваме и следните донации со кои сакаме да ѝ помогнеме на Клиниката во остварување на нејзината благородна мисија. Горди сме што заедно со нашите клиенти го спроведуваме овој долгорочен проект со кој веруваме дека ќе придонесеме за уште подобра здравствена грижа за најмладите“, изјави Ролф Шнебели, претседател на Управниот одбор на Силк Роуд банка.

Релизацијата на првата донација од долгорочното партнерство помеѓу Силк Роуд банка и Универзитетската клиника за детски болести ја поздрави и Министерството за здравство.

„Здравствениот систем, како исклучително комплексен сегмент од секое општество, има потреба од поддршка и од приватниот сектор. Состојбите во здравството ќе бидат на многу повисоко ниво доколку сите општествени фактори ја споделат грижата за него. Оттука ја поздравувам оваа иницијатива која е јасен показател за високата свест и општествена одговорност на Силк Роуд банка и воедно ја користам оваа прилика да ги повикам и останатите компании да го следат примерот на оваа банка“, истакна министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче.

Универзитетската клиника за детски болести е единствена здравстена установа од ваков вид во Република Македонија. Во просек, годишно, на оваа клиника болнички се лекуваат над 7 400 деца, а повеќе од 5 4000 деца добиват амбулантска, специјалистичка и субспецијалистичка педијатриска грижа.

„Првата донација од Силк Роуд Банка доаѓа во вистинско време, затоа што набавката на нова постелнината за целата болница е повеќе од неопходна. Овој модел за соработка меѓу нашата Клинката со Силк Роуд Банка функционира одлично и ни овозможува реализација за унапредување на условите во Клиниката. Придобивки ќе имаат децата пацинети, но и персоналот“, вели д-р Катерина Ставриќ, директорка на Универзитетската клиника за детски болести.

Покрај соработката со Клиниката за детски болести, Силк Роуд Банка континуирано реализира и други општествено одговорни активности, меѓу кои: поддршка на активностите на Црвениот крст на Град Скопје, на Домот за деца без родители „11. Октомври“ и учеството во обезбедување помош на жителите на Стајковци погодени од катастрофалните поплави во 2016-та година.

Силк Роуд Банка е единствена банка во Македонија со 100% швајцарски капитал и е ексклузивен застапник за Американ Експрес картичките во земјава.

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange