Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Форекс

Склучен Меморандум за Соработка помеѓу Македонска Берза АД Скопје и АЦИ Македонија-Здружение на Финансиски пазари

Објавено

на

Со цел унапредување на меѓусебната соработка помеѓу „Македонската Берза АД Скопје“ и „АЦИ Македонија-Здружение на Финансиски пазари“ склучија Меморандум за соработка.

Првиот човек на Македонската берза, Иван Штериев и Бојан Цветановски претседателот на Извршниот одбор на АЦИ Македонија-Здружение на Финансиски пазари се обврзаа да ја унапредат соработката во размена на знаења од сферата на финансиските пазари и тргувањето со хартии од вредност, техничка и фундаметална анализа на трендовите, нови типови на инструменти и начини на финансирање на пазарите на капитал.

Нивниот прв заеднички проект кој ќе се одржи во средината на месец Септември е семинар на тема crowdfunding како еден нов (интересен) вид на финансирање на стартапи, мали и средни претпријатија. Проектот е во организација на Македонска Берза АД Скопје.

Форекс

Акциите на Алкалоид и на РЖ Техничка Контрола најинтересни за инвеститорите

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на РЖ Техничка Контрола АД Скопје, кои забележаа раст од високи 9,60 проценти, пред акциите на Алкалоид АД Скопје кои забележаа раст од 0,27%. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Акциите на ТТК Банка најтргувани на берзата

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на ТТК Банка АД Скопје, кои забележаа раст од 3,34 проценти, пред акциите на Македонијатурист АД Скопје кои забележаа раст од 0,93%. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Банкарските акции најинтересни за инвеститорите

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на УНИБанка АД Скопје, кои забележаа раст од 2,21 проценти, пред акциите на Стопанска банка АД Битола кои забележаа раст од 0,40%. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange