Connect with us

Кредити

Сите станбени кредити од Халкбанк отсега без трошоци за обработка

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје известува дека сите кредити од портфолиото станбени кредити отсега ќе бидат без трошоци за обработка. До сега, само станбениот кредит со пакет полиса за осигурување беше без трошоци за обработка, додека пак за Comfort станбениот кредит, трошоците за обработка изнесуваат 1% во регуларната понуда, а 0% за време на промотивниот период, кој траеше до 31.08.2020 година. Како резултат на големата заинтересираност, Банката одлучи и во понатамошниот период да нема трошоци за обработка кај двата вида станбени кредити. Промотивниот период за 0% надомест за обработка за Comfort станбениот кредит се продолжува до 31.12.2020 година.

„Нашата банка во континуитет работи на подобрување на своите финансиски услуги, низ целото портфолио. Целта, која што до сега успешно ја остваруваме, се задоволни клиенти. Оваа одлука е донесена како одговор на забележаните трендови во побарувачката на услугите и, се разбира, олеснување на условите при подигање на станбен кредит во пост-кризниот период. Мотото Важни се луѓето останува да е двигател на секоја следна одлука и производ кој ќе произлезе од Банката“, велат од Халкбанк.

Максималниот износ на Comfort станбениот кредит е 200.000 евра, а максималниот рок на отплата е 360 месеци со можност за грејс период до 12 месеци. Минималното учество е 15%. Каматната стапка е 3,3% фиксна за првите 10 години и 4,00 пп + променлива каматна стапка на 6 месечен Еурибор за остатокот на периодот.

Кредитот е со задолжителна полиса од незгода од Халк Осигурување АД Скопје во износ од 1.000 мкд годишно за период еднаков на рокот на отплата на кредитот. Клиентот склучува Договорот за повеќегодишно осигурување со осигурителното друштво, а осигурeната сума е дефинирана во полисата.

За предвремена отплата на кредитот, надоместот е 0% доколку отплатата се врши од сопствени средства, а доколку отплатата се врши со рефинансирање со кредит од друга банка, банката пресметува и наплатува еднократен надомест во висина од 3% од вредноста на предвремено отплатениот износ. Надоместот се наплатува доколку корисникот на кредитот има воспоставено договор за хипотека од нареден приоритет, за времетраење на Договорот за кредит. Корисникот е должен да изврши уплата на овој надомест веднаш по добивање на пресметката од банката. Надлежните лица на банката за ликвидирање на кредитот се должни ден по прием на средствата од предвремената отплата да извршат проверка на недвижниот имот преку Катастар на РМ со најнов имотен лист.

Халкбанк АД Скопје соработува со над 100 градежни компании од целата земја. Проверете ги условите и поволностите на станбените кредити на Халк на следниот линк.

Важни се луѓето, важни се и сите нивни потреби.

Кредити

НЛБ Банка со нова промотивна кампања за кредитите за физички лица

Објавено

на

Од денеска, први септември, НЛБ Банка започнува нова промотивната кампања за кредити наменети за физички лица. Следејќи ги потребите и барањата на клиентите, во рамките на кампањата овозможени се низа поволности за сите оние кои во периодот од 1 септември до 31 октомври 2022 година ќе аплицираат за некој од кредитните продукти на Банката. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка со нова кредитна линија за стимулирање и развој на домашните компании

Објавено

на

НЛБ Банка Скопје во соработка со Развојната Банка на Република Северна Македонија (РБСМ) воведува нов кредитeн продукт за правни лица со субвенционирана каматна стапка. Станува збор за кредитен продукт на износ до 30.000.000 денари, со субвенционирана фиксна годишна каматна стапка до 4% и рок на отплата до 12 месеци. За него ќе можат да аплицираат домашните компании кои оствариле добивка во 2021 и се одлучиле истата да ја реинвестираат. (more…)

Продолжи со читање

Кредити

Нова кредитна линија од Комерцијална банка за обртни средства за вашиот бизнис

Објавено

на

На вашиот бизнис му требаат обртни средства? Комерцијална банка ви нуди кредит до 30.000.000 денари со субвенционирана камата преку Програма на Развојната банка на Северна Македонија, наменета за компании кои ја реинвестираат добивката од 2021 година. (more…)

Продолжи со читање

Популарно