Connect with us

Домашни банки

Синдикатот на Шпаркасе Банка Македонија обезбеди визири за сите вработени во банката

Објавено

на

Синдикалната организација при Шпаркасе Банка Македонија, како дел од мерките за заштита од КОВИД-19 вирусот за сите вработени во банката обезбеди заштитни визири кои имаат за цел да им обезбедат услови за безбедно реализирање на работните задачи.

Заштитата на здравјето на нашите колеги е на прво место, особено во период кога вирусот КОВИД-19 повторно се актуелизира и бројот на заразени секојдневно се зголемува. За сите вработени во банката, без исклучок, обезбедивме заштитен визир, кој во комбинација со останатите мерки за заштита ги зголемува шансите за целосно неутрализирање на вирусот. Им порачуваме на колегите да издржат во овие тешки времиња, сите сме заедно во оваа ситуација и сите заедно посилни ќе излеземе од неа.” изјавија од Синдикатот на Шпаркасе.

Воедно од синдикалната организација апелираат и до клиентите кои секојдневно ги посетуваат локациите на банката да ги почитуваат препораките, со цел да се минимализира ризикот од трансмисија на вирусот.

Домашни банки

Јованка Јолеска Поповска реизбрана за Генерален директор на ПроКредит Банка АД Скопје

Објавено

на

Во согласност со законската регулатива, ПроКредит Банка АД Скопје известува за измени во органите на управување и раководење. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Развојна банка: Инструкции за плаќање на обврски по основ на бескаматен кредит “Ковид 1”

Објавено

на

Развојна банка на Северна Македонија преку соопштение ги извести корисниците на бескаматен кредит од Посебниот кредитен фонд (ПКФ), “Ковид 1” дека инструкциите за плаќање се достапни на веб страницата на банката. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

УНИБанка ќе изврши исплата на полугодишна камата од 9% на имателите на Перпетуални обврзници

Објавено

на

Универзална Инвестициона Банка АД Скопје на 22.01.2021 година ќе изврши исплата на полугодишна камата по каматна стапка 9% на годишно ниво на имателите на перпетуални обврзници со ИСИН MKBLBA200011 и шифра UNIPO, објави банката преку соопштение до Македонската берза. (more…)

Продолжи со читање

Популарно