Connect with us

Електронско банкарство

Силк Роуд Банка стартува со имплементација на нов банкарски систем и нова апликација за електронско банкарство

Објавено

на

Силк Роуд Банка АД Скпје ги известува корисниците дека согласно стратегијата за создавање на банка која ги следи барањата на клиентите, со понуда на модерни и иновативни банкарски производи и услуги, во духот на партнерскиот однос, започнувајќи од 01.04.2017 година, банката стартува со имплементација на нов банкарски систем и нова апликација за електронско/мобилно банкарство.

Централниот банкарски систем и апликацијата за електронско/мобилно банкарство е во согласност со современите технолошки решенија и согласно барањата на клиентите. 

 

Новата апликација за електронско банкарство за правни лица ќе функционира исклучиво со КИБС дигитални сертификати за сите активни и пасивни корисници. Апликација на електронско / мобилно банкарство за физички лица ќе функционира со користење на СМС услуга. 

 

За повеќе информации за апликацијата за електронското банкарство, посетете го линкот за Електронско банкарство за физички лица или линкот за Електронско банкарство за правни лица

Електронско банкарство

AETM лансира “Алијанса за родова еднаквост на работното место”

Објавено

на

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија официјално ја презентираше Алијансата за родова еднаквост на работното место (анг. Gender Equality Alliance – GEA), иницијатива која ќе се стреми да придонесе за еднакви можности, еднаква застапеност и еднакво вреднување на трудот. ГЕА ќе биде насочена кон создавање инклузивна култура каде што и жените и мажите се вреднуваат за нивниот уникатен придонес во работната средина, што ќе создаде нови начини, синергии и платформи за решавање на критичните прашања кои влијаат на развојот на жените на работното место. (more…)

Продолжи со читање

Електронско банкарство

Вредноста на онлајн трансакциите во 2021 изнесува 437 милиони евра, годишен раст од 59%

Објавено

на

Од започнувањето на пандeмијата, е-трговијата на глобално ниво забележа значително забрзан раст. Исклучок од ова не беше ниту Северна Македонија каде забележителен е значителен раст во бројот и вредноста на реализирани онлајн трансакции и тоа најмногу во трансакциите реализирани со домашни картички кон домашни е-трговци. (more…)

Продолжи со читање

Електронско банкарство

Топ 5 предности на бесконтактното плаќање

Објавено

на

Во услови на пандемија и во време на мерки и препораки за одржување дистанца и избегнување директен контакт, бесконтактните картички се покажаа како вистинска благодет. Иако кај одредена група граѓани постоеше доза на недоверба во ваквите картички, избегнувањето на допир при плаќањата со нив, како и брзината на вршење на трансакциите, обезбеди вистински подем на ваквиот тип плаќања. Во склоп на овие предности, во продолжение ви пренесуваме неколку причини за користење на бесконтактните картички на Halkbank, кои гарантираме дека ќе ви го олеснат секојдневието. (more…)

Продолжи со читање


Популарно