Connect with us

Домашни банки

Силк Роуд Банка со известување за исплата на паричните права од социјална и детска заштита

Објавено

на

Силк Роуд Банка почнувајќи од денес, 04.11.2020 година (среда) започна со исплата на паричните права за корисниците на цивилна инвалиднина, парични права од детска заштита, борци и инвалиди, како и за бегалци и азиланти кои ја примаат паричната помош на нивните денарски трансакциски сметки во банката.

Корисниците кои не поседуваат дебитни картички, исплатата на благајните во експозитурите на банката ќе биде организирана во три групи во согласност со утврдениот распоред по азбучен ред, според првата буква од презимето и тоа:

  • Среда, 04.11.2020 г. – А, Б, В, Г, Д, Ѓ, Е, Ж, З, Ѕ;
  • Четврток, 05.11.2020 г. – И, Ј, К, Л, Љ, М, Н, Њ, О;
  • Петок, 06.11.2020 г. – П, Р, С, Т, Ќ, У, Ф, Х, Ц, Ч, Џ, Ш.

За корисниците на паричните права од социјална заштита исплатата на нивните денарски трансакциски сметки ќе се врши на 06.11.2020 година (петок).

Корисниците кои не поседуваат дебитни картички, исплатата на благајните во експозитурите на банката ќе биде организирана во три групи во согласност со утврдениот распоред по азбучен ред, според првата буква од презимето и тоа:

  • Петок, 06.11.2020 г. – А, Б, В, Г, Д, Ѓ, Е, Ж, З, Ѕ;
  • Понеделник, 09.11.2020 г. – И, Ј, К, Л, Љ, М, Н, Њ, О;
  • Вторник, 10.11.2020 г. – П, Р, С, Т, Ќ, У, Ф, Х, Ц, Ч, Џ, Ш.

Корисниците на #Visa и #AmericanExpress дебитни картички почнувајќи од 04.11.2020 година, односно 06.11.2020 година ќе можат да располагаат со средствата преку мрежата на банкомати.

Од Силк Роуд Банка напоменуваат дека при посета на експозитурите задолжително е да се почитуваат преземените безбедносни мерки и воспоставениот ред за влез и излез, како и задолжително носење на заштитна маска со себе и одржување на минимално растојание од 2 метри од останатите клиенти и банкарските службеници.

Депозити

Колку заштедивте летово? Сега е моментот – 2% фиксна каматна стапка за орочени депозити во ПроКредит Банка

Објавено

на

Летната сезона е момент кога сакаме да се релаксираме, кога трошоците ни се предвидени за уживање, но секогаш е добредојдено да испланирате и сигурна заштеда за иднината! (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

„Поетска ноќ во Велестово“ по 34-ти пат со поддршка од Комерцијална банка

Објавено

на

Комерцијална банка е долгогодишен пријател и поддржувач на македонското културно творештво со цел не само негово промовирање, туку и негување и создавање идни културни дејци. Во духот на оваа општествено одговорна мисија, Банката и оваа година го поддржа одржувањето на манифестацијата „Поетска ноќ во Велестово”. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

„За повеќе детски насмевки“ – нова заедничка соработка на Шпаркасе Банка и СОС Детско село

Објавено

на

По повод 19 август – Светскиот ден на хуманоста, Шпаркасе Банка ја најавува новата соработка со својот долгогодишен партнер – СОС Детско село и заедничката кампања под мотото „За повеќе детски насмевки“, која ја пренесува силната порака за моќта на поврзувањето и градењето силни врски на доверба и поддршка, кои му се потребни на секое дете за да прерасне во силна индивидуа. (more…)

Продолжи со читање


Популарно