Connect with us

Платежни картички

Се проширува листата на продавници во кои може да се плаќа со ДОМАШНАТА ПЛАТЕЖНА КАРТИЧКА

Објавено

на

По реакциите од страна на Стопанската комора на Македонија и дел од сопствениците на бизниси во одредени дејности кои не беа опфатени со Уредбата која се однесуваше на домашната платежна картичка, со измена во Уредбата вчера додадени се следниве дејности: продавниците за текстил, обувки, предмети од кожа, спортска опрема, продавници за книги и продавници за мебел, осветлување, производи за домаќинства.

Уредбата за домашната платежна картичка е дополнета и сега граѓаните со домашната платежна картичка може да купуваат домашни производи и услуги во:

🇲🇰 🏨 Хотели, одмаралишта, кампови и други објекти за сместување
🇲🇰 🗺 Туристички агенции и оператори
🇲🇰 🥣 Ресторани, достава и подготовка на храна и пијалоци
🇲🇰 🏪 Супермаркети
🇲🇰 Продавници за храна, пиљари, пекари
🇲🇰 🛋 Mебел, осветлување, производи за домаќинства
🇲🇰 📚 Книжарници и продавници за книги
🇲🇰 🏋🏻‍♀️ Спортска опрема
🇲🇰 👗 Продавници за облека, обувки, предмети од кожа
🇲🇰 💊 Аптеки
🇲🇰 💇‍♀️ Фризерски салони и салони за убавина и други услужни дејности

Купувајте производи со “Купувам домашно” 🇲🇰 кое ќе биде назначено на гондолата, рафтот, производот, лифлетот во продавниците, бидејќи кога купувате МАКЕДОНСКИ производи и услуги, придонесувате за зачувување на работните места на сите наши сограѓани кои работат во производство или услужна дејност” – вели министерката за финансии, Нина Ангеловска.

Платежни картички

Mastercard картичките на Капитал Банка со 3D Secure 2.0 протокол

Објавено

на

Капитал Банка ги известува своите почитувани клиенти дека отсега, Mastercard картичките на Банката се обезбедени по 3D Secure 2.0 протокол, со највисока меѓународна заштита при интернет трансакции. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

Халкбанк корисниците на платежни картички Mastercard отсега ќе можат да плаќаат бесконтактно со нивниот мобилен уред преку новата апликација HalkPay

Објавено

на

Од 3 јули клиентите на Халкбанк кои се корисници на платежни картички Mastercard, а имаат мобилен уред со оперативен систем „Андроид“, од Google Play Store ќе можат да ја преземат апликацијата за бесконтактно плаќање HalkPay. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

Комерцијална банка овозможува бесплатно користење на апликацијата KomPay до 31.12.2020 година

Објавено

на

До 31.12.2020 година може бесплатно да се дигитализираат две Mastercard картички на мобилната апликација KomPay на Комерцијална банка АД Скопје. Продолжувањето на промотивниот период за користење на апликацијата за бесконтактно плаќање е согласно мерките што ги презема Банката за заштита на здравјето на клиентите и на вработените од вирусот Covid-19. (more…)

Продолжи со читање

Популарно