Connect with us

Осигурување

Семејно приватно здравствено осигурување!

Објавено

на

Грижата за здравјето и можноста за најквалитетно лечење во модерните здравствени установи се на првото место на приоритети во животот. Здравјето е сè во животот и без здравјето сè друго е ништо.

Затоа “Еуролинк Осигурување„ го претстави нивниот најнов продукт приватно здравствено осигурување СЕМЕЈНО ПРИВАТНО ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРУВАЊЕ со кој се овоможува здравствена заштита на целото семејство во најпознатите, најдобрите и најмодерните приватни здравствени установи во Република Македонија (Клиника Жан Митрев, Ремедика, Аџибадем Систина, Санте Плус, Систина Офталмологија, Плодност – Битола, Неуромедика,  Специјалната очна болница „Деница“, ПЗУ Поликлиника Дента ЕС, ПЗУ Дентизар – Специјалистичка ординација по стоматолошка протетика, Стоматолошка ординација Круна МС, Медикал центар Промедика, Приватна здравствена установа-ординација за општа стоматологија и специјалистичка по орална хирургија Дентин – Скопје и др.) и во Европа, без ограничување и по избор на клиентот.

Со овој продукт се предвидуваат и трошоци за превентивни прегледи по избор на осигуреникот без претходна индикација и тоа:

 • Гинеколошки преглед:  ПАП-тест, ултразвук, гинеколошки преглед,
 • Кардиолошки преглед: консултативен преглед, ултрасонографски преглед,
 • ЕКГ,
 • Комплетна дијагностика на гради: клинички преглед, ултразвук на дојка,
 • Мамографија,
 • Уролошки преглед: консултативен преглед, ехо на простата, ПСА (тумор-маркер),
 • Интернистички преглед:  консултативен преглед, ехо на абдомен,
 • Стоматолошки прегледи,
 • Офталмолошки прегледи,
 • Лабораторски анализи: крвна слика, серумско железо – Fe, седиментација – SE, уринарен статус, уринарен седимент, гликемија,
 • HgA1C – гликолизиран хемоглибин, холестерол, триглицериди, HDL – липопротени со висока густина,
 • LDL – липопротеини со ниска густина, уреа, креатинин, ацидум урикум, вкупен билирубин, директен билирубин, AST (GOT ); ALT ( GPT), GGT Gamma – glutamul transferase,TSH  и слободен Т4 Тироидни
 • хормони, PSA.

Територијална важност:

 • Република Македонија за покритијата “ОСНОВНО” и “КОМФОРТ”
 • Европа без Велика Британија, Русија и Швајцарија, за покритието “ПРЕМИУМ”

Зошто семејно приватно здравствено осигурување?

 • Директна исплата на трошоците за лекување кон приватните здравствени установи за болничко лекување и лекување малигни болести
 • Можност за заштеда доколку не користите здравствена услуга во текот на осигурителниот период. Попуст од 6.000 денари се пресметува како попуст на премијата при обнова на полисата од претходниот период.
 • Заедничка осигурена сума/лимит како максимална обврска на осигурувачот за сите членови на семејството
 • Членови на семејството се брачни другари на возраст до 64 години и деца на возраст од 1 до 30 години.

За повеќе информации и искуства од корисници, проверете тука.

Осигурување

Осигурување МАКЕДОНИЈА а.д. Скопје со добивка од над 1 милион евра за периодот јануари-септември 2018

Објавено

на

Осигурување МАКЕДОНИЈА а.д. Скопје – Виена Иншуренс Груп заклучно со 30,09,2018 година има остварено добивка пред оданочување во износ од 68,4 милиони денари. Во истиот период 2017 година Друштвото оствари добивка пред оданочување во износ од 56,4 милиони денари. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Се воведува данок на осигурување

Објавено

на

Под доход од осигурување се подразбира премијата за осигурување на живот уплатена од правно лице или обврзник кој остварува доход од самостојна дејност, премијата за неживотно осигурување уплатена од правно лице или обврзник кој остварува доход од самостојна дејност, придонеси во доброволен пензиски фонд уплатени од правно лице или обврзник кој остварува доход од самостојна дејност, исплатената осигурана сума, освен надоместокот на штета,  исплатениот пензиски надоместок од доброволно капитално финансирано осигурување и освен пензискиот надоместок исплатен преку програмирани повлекувања. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Кроациа Осигурување – Живот: “Се повеќе Македонци се одлучуваат за животно осигурување како сигурен облик на штедење”

Објавено

на

Се повеќе македонски граѓани го препознаваат животното осигурување како сигурен облик на штедење кое им гарантира заштеда, овозможувајќи им истовремено сигурност при можни ризици. (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange