Connect with us

Странски банки

Светска банка: Доделени сертификатите за систематска дијагностика

Објавено

на

Директорот на Канцеларијата на Светска банка во Скопје, Марко Мантованели ги додели сертификатите на Борче Треневски, Ѓорги Димески и Симона Ковачевска за трите најдобри трудови од Повикот за доставување на кратки трудови поврзани со подготовката на Систематската дијагностика на земјата за Македонија на Светска банка.

Истата се подготвува во соработка со националните власти и останатите чинители во земјата и има за цел да ги идентификува најкритичните препреки и можности за да се стави крај на ектремната сиромаштија и да се промовира заеднички просперитет на одржлив начин.

Благодарност до сите кои кои учествуваа на повикот со своите трудови и нивниот интерес за идниот развој на земјата, упатија од Канцеларијата на Светска банка во Скопје.

Странски банки

Шпаркасе банка добива екслузивно право да издава картички на Дајнерс Клуб!?

Објавено

на

Шпаркасе банка потпиша договор за купување на “Erste Card”, која во Словенија има ексклузивно право да издава картички на Дајнерс Клуб и да склучува договори за прифаќање картички на продажните места, пренесува „Bonitet.com”. (more…)

Продолжи со читање

Странски банки

Како рускиот банкарски гигант стана највредна европска банка!?

Објавено

на

На 7-ми октомври, „Sber“ (порано позната како „Sberbank“) стана највредната банка во Европа. Претходно, првото место го држеше британската „HSBC“, објавија руските медиуми. (more…)

Продолжи со читање

Странски банки

ЕБОР иницира прва програма за циркуларна економија за Западен Балкан и Турција

Објавено

на

Европска банка за обнова и развој (ЕБОР) почнува нова програма од 155 милиони евра за Западен Балкан и Турција за отстранување на пречките за премин кон циркуларна економија. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно