Connect with us

Странски банки

Светската банка најавува „брза помош” од 12 милијарди американски долари како заштита од коронавирусот

Објавено

на

Светската банка објави пакет „брза помош” од 12 милијарди американски долари со намера да им помогне на земјите погодени од коронавирус да ги ублажат ефектите од епидемија врз економијата.

Претседателот на Светската банка, Дејвид Малпас, рече дека постојат уште „многу непознати“ за брзото проширување на вирусот „Ковид-19“ или попознат како коронавирус и дека ќе биде потребна многу поголема помош.

Тој ги повика земјите да ги координираат активностите на регионално и меѓународно ниво, бидејќи брзината и обемот на помошта ќе бидат од клучно значење за спасување на човечки животи.

„Важно е да се дејствува брзо, потребна е брзина за да се спасат човечки животи“, изјави Малпас.

Сиромашните земји со недоволно развиен здравствен систем се најранливи.

Пакетот од 12 милијарди американски долари ќе биде во форма на брзи гаранции и заеми со ниски каматни стапки за да им помогне на земјите да обезбедат подобра здравствена заштита и да ги зајакнат контролите.

Странски банки

Сбербанк се фокусира на е-трговијата како најголем извор на приходи!?

Објавено

на

Најголемата руска банка „Сбербанк” очекува да генерира повеќе од половина од своите приходи во сектори надвор од нејзината основна деловна активност до 2030 година, најавувајќи фокус на е-трговијата. (more…)

Продолжи со читање

Странски банки

JP Morgan Chase е доминантна банка на пазарот на благородни метали

Објавено

на

Во текот на 2020 година, „JP Morgan Chase” имаше рекордни приходи од трговијата со скапоцени метали, околу една милијарда долари и далеку ги надмина своите ривали. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

#EdgarsChristmas (Божиќот на Едгар): Посебна божиќна реклама за оваа невообичаена година

Објавено

на

Веќе трета година по ред, Групацијата Ерсте подготви анимирана реклама посебно наменета за божиќните празници, што несомнено ќе Ви го привлече вниманието со својата креативност. (more…)

Продолжи со читање

Популарно