Connect with us

Странски банки

Сбербанк прогласена за највредниот руски бренд во светот

Објавено

на

Според меѓународната агенција „Brand Finance“, „Sberbank” е сè уште највредниот руски бренд. Вредноста на брендот „Sberbank” е 13.233 милијарди долари, што е за 870 милиони долари повеќе од вредноста која ја имаше кон крајот на 2019 година.

Од 2014 година, „Sberbank” постојано ја зголемува вредноста на својот бренд. Во текот на изминатата година, тој се искачи за две позиции и го зазема 139-то место. Банката, исто така, го одржуваше својот елитен рејтинг ААА + како банкарски бренд. Само десетина брендови во рамките на Глобал 500 го достигнаа елитниот рејтинг ААА + оваа година.

„Sberbank значи доверба во Русија. Тоа многу кажува за нејзиниот успех во Brand Finance Global 500 оваа година. Sberbank уште еднаш се етаблира како стабилен бренд на кој се потпираат милиони руски граѓани. Стратешкиот потег за унапредување на работењето од традиционалното финансирање кон другите аспекти на животот на клиентите, особено во дигиталниот сектор, го отвори патот на Sberbank како највлијателен бренд во Русија“, рече Дејвид Хеиг, извршен директор на меѓународната агенција „Brand Finance”.

Странски банки

Тинејџери ќе може да користат дебитни сметки преку Venmo

Објавено

на

Популарната апликација за парични трансакции Venmo развива нова услуга за корисниците која најверојатно ќе се нарекува Delegate. Идејата на новата секција на стартапот кој е во сопственост на PayPal е да им овозможи на тинејџерите да имаат сопствени дебитни сметки за располагање со средствата.

Дебитните сметки ќе може да ги отвори родител или старател за тинејџери кои се малолетни. Преку опцијата Delegate на Venmo ќе може да постават дневни лимити за трошење на средствата.

Од друга страна пак, тинејџерите како носители на дебитните сметки ќе може да ја проверуваат состојбата на средствата, како и да прават преглед на извршените трансакции. Venmo е одличен сервис за поделба на сметка во ресторан или кафе бар со тоа што корисниците може разликата директно да си ја префрлат на картичка.

Продолжи со читање

Странски банки

Државната банка на Виетнам со драстични мерки против епидемијата од коронавирусот

Објавено

на

Централната банка на Виетнам им нареди на комерцијалните банки да ги елиминираат, намалат или одложат каматните исплати на кредити од компании кои се соочуваат со значајни загуби како резултат на појавата на коронавирусот. (more…)

Продолжи со читање

Странски банки

Словенечката НЛБ Банка ја презема најголемата српска банка

Објавено

на

Според „Вечерни новости“, српската влада донела одлука да ја прифати понудата на словенечката Нова љубљанска банка (НЛБ) за преземање на најголемата српска државна банка Комерцијална банка а.д. Белград. (more…)

Продолжи со читање

Популарно