Connect with us

Домашни банки

Сања Павлеска Донева назначена за одговорно лице за контакт со инвеститори на НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка АД Скопје известува дека Надзорниот одбор на Банката врз основа на Одлука донесена на 28.1.2021 година, ја назначи Сања Павлеска Донева како одговорно лице за контакт со инвеститори на НЛБ Банка АД Скопје.

Сања Павлеска Донева е Раководител на Служба за стратешко планирање и финансиски контролинг.

Заменик одговорно лице за контакт со инвеститори на НЛБ Банка АД Скопје е назначена Ивана Стојчевска, Самостоен финансиски аналитичар.

Домашни банки

НЛБ Банка оствари нето добивка од 10,6 милиони евра во првиот квартал од 2022 година

Објавено

на

Во периодот од 1.1.2022 до 31.03.2022 година, НЛБ Банка АД Скопје работеше согласно усвоената Деловна политика на Банката за 2022-та година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка ќе исплати дивиденда во висина од 10,2 милиони евра

Објавено

на

На Собранието на акционери на НЛБ Банка одржано на 12.05.2022 година беше усвоена Одлуката за распределба на дивиденда за 2021 година и утврдување на дивиденден календар. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка и ЕБРД со нова кредитна линија: 2 милиони евра за поттикнување на малите бизниси

Објавено

на

Со нова кредитна линија од 2 милиони евра Комерцијална банка ќе ги поддржи малите и средните претпријатија за поттикнување на нивните бизниси во пост-ковид периодот. Кредитната линија е обезбедена од Европската банка за обнова и развој, а е дел од новата Програма на ЕБОР за поддршка на малите и средните фирми со цел опоравување на малите бизниси по забавениот раст предизвикан од пандемијата. (more…)

Продолжи со читање


Популарно