Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Домашни банки

Саша Боко, реизбран за член на Управен одбор на Шпаркасе Банка Македонија

Објавено

на

Во согласност со член 158 од Законот за хартии од вредност Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје, како Акционерско друштво со посебни обврски за известување, објавува тековно соопштение за спроведени промени во органите на Банката.

Надзорниот одбор на Банката го продолжи мандатот на досегашниот член на Управниот одбор Саша Боко, за што е добиена претходна согласност од Гувернерот на НБРМ.

Моменталната структура на Управниот одбор ја сочинуваат:

  • Др. Глигор Бишев – претседател на Управен одбор
  • Саша Боко и
  • Алвин Аличевиќ.

Надзорниот одбор го сочинуваат:

  • Сава Далбоков – претседател
  • Валбурга Зајдл
  • Славиша Којиќ
  • Ханс Лудвиг Диксер
  • Кристијан Поленак и
  • Сузана Ставриќ.

Домашни банки

„УНИБанка” одбележа 15 години во Гостивар

Објавено

на

„УНИБанка” го прослави својот 15-годишен јубилеј на својата експозитура во Гостивар со елегантен коктел во ресторанот „Мон Блан”. На настанот присуствуваа над 100 клиенти, партнери и пријатели на банката од градот и од регионот. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Кредит со осигурени побарувања како обезбедување – нов продукт од ПроКредит Банка

Објавено

на

Малите и средни претпријатија во Северна Македонија се еден од клучите двигатели на економијата. Нивниот раст и развој директно придонесува за позитивни ефекти врз стапката на вработување, конкуретноста на пазарот и зголемување на извозот. Со цел остварување на своите визии и иновативни проекти, овие компании имаат потреба од кредитирање на краткорочните ликвидносни потреби, олеснет пристап до финансии и можност за брзо кредитирање. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка АД Скопје, Генерален покровител на концертот на Златко Ориѓански и Бени Шакири

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје е Генерален покровител на концертот на Златко Ориѓански и Бени Шакири, кој ќе се одржи на 20-ти април во Македонската Филхармонија. (more…)

Продолжи со читање
project

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange