Connect with us

Форекс

Само банкарските акции имуни на падот на берзата

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на НЛБ Банка АД Скопје, кои забележаа раст од високи 0,91 проценти, пред акциите на Стопанска банка АД Битола кои забележаа раст од 0,47%.

За разлика од претходните денови кога берзата беше обоена во „зелено”, на последниот ден за тргување речиси сите акции доживејаа пад на вредноста, освен дел од банкарските акции, кои и во услови на пад МБИ10 индексот, бележат раст на својата вредност на акциите.

Според официјалниот среден курс на Народната банка на Македонија, денеска денарот спрема еврото има вредност од 61.4950 денари.

Курсот на денарот спрема доларот е на ниво од 55.3261 денари, британската фунта изнесува 71.8232 денари, додека пак швајцарскиот франк е 57.1143 денари.

Форекс

Македонска берза стана полноправна членка на Федерацијата на Евроазиски берзи (FEAS)

Објавено

на

На седницата на Одборот на Федерацијата на Евроазиски берзи, одржана на 28.10.2022 година, одобрен е приемот на Македонска берза АД Скопје како полноправна членка на Федерацијата. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Доларот се повеќе ја зголемува својата вредност – Колку чини во моментов?

Објавено

на

Во центарот на светските случувања е растот на американскиот долар и глобалните каматни стапки. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Доларот со секој нов ден ја зголемува својата вредност!

Објавено

на

На девизниот пазар вредноста на доларот во однос на кошницата валути се движи блиску до највисоките нивоа во последните 20 години. (more…)

Продолжи со читање

Популарно