Connect with us

Останато

Салвадор го признава биткоинот како легално платежно средство!?

Објавено

на

Најпознатата криптовалута – биткоинот ќе стане законско платежно средство во Салвадор од 7 септември, изјави претседателот на земјата, Наџиб Букеле.

Тој исто така, потврди дека Салвадор ќе продолжи да го користи американскиот долар како валута.

Букеле најави дека земјата со новите закони сака да се поврзе со остатокот од светот со привлекување девизи од инвестиции и туризам, што треба да ја зајакне економијата на Салвадор, објави „Teletrader”.

Тој посочи дека граѓаните на Салвадор нема да бидат обврзани да добиваат криптовалути ако не сакаат.

Останато

Летна школа за финансиска писменост за поголема финансиска независност и поголем општествено-економски развој

Објавено

на

Пријавувањето за учество на Летна школа за финансиска писменост за напредно ниво на финансиска писменост трае до недела (26.09.2021)! (more…)

Продолжи со читање

Останато

Бизнисот со топлинска енергија оди во домашни раце – Адора инженеринг на јавна лицитација за 9,3 милиони евра го купи имотот на Топлификација АД во стечај

Објавено

на

Адора инженеринг по пат на јавна лицитација, за 9,3 милиони евра, ги купи Топланите Исток и Запад и најголемиот дел од останатиот имот на Топлификација АД, која е во стечај. Со оваа купопродажба успешно се завршува стечајната постапка на ова претпријатие и се отвара ново светло, поглавје во регулираниот бизнис со производство на топлинска енергија, кој што е од државно значење, односно директно влијае врз екологијата и целокупниот комфор на живеење на граѓаните во главниот град Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Извршниот директор на Тиго Фајнанс, Филип Димитровски, прогласен за еден 40 највлијателни и најуспешни бизнис лидери под 40 години во Југоисточна Европа

Објавено

на

Престижната меѓународна агенција „Business Elite Awards“, на специјална гала свеченост организирана во Истанбул, Турција, му го додели значајното „40 Under 40“ признание за бизнис лидер под 40 години на Филип Димитровски, извршен директор на финансиското друштво Тиго Фајнанс. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно