Connect with us

Електронско банкарство

Апликацијата Сава Пензиско План е рангирана на прво место во финансиски апликации во Р.С.Македонија од страна на Google Play Store

Објавено

на

Сава пензиско друштво а.д. Скопје е првото пензиско друштво кое за своите клиенти изработи мобилна апликација Сава Пензиско План.

Преку новата мобилна апликација, клиентите имаат брз и едноставен пристап, целосен увид и сите потребни информации поврзани со својата пензиска заштеда во вториот и во третиот пензиски столб.

Мобилната апликација Сава Пензиско План на корисниците им нуди:

  • брз и едноставен пристап до состојбата на пензиската заштеда
  • бесплатна регистрација и користење на апликацијата
  • известувања за пристигнати придонеси
  • детален извештај за пензиската заштеда во вториот и третиот столб
  • ажурирање на податоците
  • дигитална Сава Пензиско План картичка

Бројните можности кои ги нуди мобилната апликација за своите членови, придонесоа таа од страна на Google Play Store моментално да биде рангирана на прво место во категоријата на бесплатни финансиски мобилни апликации во Република Северна Македонија.

Мобилната апликација е достапна на:

Google play – https://bit.ly/2SzeXuT
Apple store – https://apple.co/3pUSk

За да пристапат во апликацијата членовите треба да употребат корисничкото име и лозинка кои Сава пензиско друштво им ги доставува во Извештаитe за пензиска заштеда. Доколку клиентитте не ги знаат своето корисничко име и лозинката, можат да се обратат на емаил: kontakt@sava-penzisko.mk или на 02/15-500.

Електронско банкарство

Асоцијација за е-трговија: Секојдневно во земјава се отвораат по 2 нови онлајн продавници!

Објавено

на

Е-трговијата во земјава е во пораст, зголемување бележат реализираните онлајн нарачки и купувњаа во текот на првите шест месеци од годинава за 36 отсто во однос на тој период лани. Забележителен трицифрен пораст има и на трговијата кон домашните е – продавници. Според објавените податоци на Народната банка, во овој период реализирани се вкупно 4.300.584 онлајн трансакции во земјата и во странство, наспроти 3.161.899 онлајн трансакции во текот на првите шест месеци од 2019 година. (more…)

Продолжи со читање

Електронско банкарство

Апликацијата мБанка на Комерцијална банка достапна на платформата Huawei AppGallery

Објавено

на

Апликацијата мБанка на Комерцијална банка АД Скопје стана достапна и за корисниците на новите модели мобилни телефони Huawei. (more…)

Продолжи со читање

Електронско банкарство

НЛБ Банка воведува прв и единствен мобилен кредит – мКлик кредит

Објавено

на

НЛБ Банка, преку онлајн настан на социјалните мрежи, денеска промовираше воведување на нова функционалност преку НЛБ мКлик мобилното банкарство- мКлик кредит. Со ова за прв пат на македонскиот пазар, барањето и одобрувањето на кредит на клиентите им станува достапно директно преку мобилен телефон. (more…)

Продолжи со читање

Популарно