Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Осигурување

Сава осигурување а.д. Скопје оствари раст во првиот квартал од 2019 година

Објавено

на

Сава осигурување а.д. Скопје првиот квартал го затвори со пораст од 11,8% во број на склучени договори и 9,5% во полисирана премија, споредбено со истиот период од минатата година. Во првиот квартал беше одбележан раст во сите класи на осигурување и по број на склучени договори и по полисирана премија.

Порастот се бележи во сите класи на осигурување и тоа:

  • Остварена премија од 195,8 милиони денари премија со што е за 9,5% повеќе од минатата година за истиот период.
  • Задолжителни осигурувања – авто одговорност пазарен раст од 4,6%, Сава осигурување раст 5,3%

Пораст е забележан и кај незадолжителните полиси:

  • Останати имотни осигурувања – премија раст 20,9%, склучени договори раст 30,0%
  • Доброволно приватно здравствено осигурување премија раст 164,2%, склучени договори раст 153,9%. Кај доброволното приватно здравствено осигурување имаме пораст од 1,5 милиони денари што укажува на фактот дека свесноста и бенефитите од овој продукт го наоѓаат своето место на пазарот и се повеќе се бара од страна на граѓаните.
  • Незгода премија раст 11,00%, склучени договори 15,4%
  • Патничко осигурување премија раст 18,1%, склучени договори 13,4%

Порастот се бележи и кај асистенските продукти односно кај осигурување на возач АО плус со 8,7% пораст, домашна асистенција 33,8%, автомобилска асистенција 60,7% пораст.

Три нови канцеларии се отворени во Скопје (населба Авто Команда), Крива Паланка и Охрид.

Растот и развојот остануваат клучен дел од стратегијата на Сава осигурување а.д. Скопје.

Осигурување

Групацијата Триглав на тримесечје ја потврдува најавата за планираната годишна добивка

Објавено

на

Во првите три месеци од 2019-та година Групацијата Триглав фактурираше 317 милиони евра бруто консолидирана премија, што е 8% повеќе во споредба со истиот период минатата година. Консолидираната бруто добивка порасна за 8% и изнесува 29,9 милиони евра. Имајќи ги во вид предвидените околности до крајот на годината, Групацијата ја потврдува најавата за планираниот годишен резултат. Паралелно со доброто работење во осигурителната дејност, што е изразено преку поволниот комбиниран коефициент на Групацијата, Триглав го зголеми обемот на средства со кои што управува за своите клиенти. Оваа година, Групацијата продолжува да ја спроведува својата стратегија на раст и развој, успешно го заврши купувањето на друштвото АЛТА Склади и влезе на македонскиот пазар на пензиски осигурувања. Триглав Осигурување Скопје, кој е дел од Групацијата Триглав, во првиот квартал од 2019-та година работеше добро во својата основна дејност и ја зачува лидерската позиција на македонскиот пазар на неживотно осигурување. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Дружба со Винко!

Објавено

на

Вашето дете е Вашата најголема среќа, а неговото здравје е Ваша најголема грижа! Заштитата на здравјето на Вашето дете е една од најголемите финансиски одлуки што некогаш ќе ги направите во животот. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Членовите на Управниот одбор на Осигурување Македонија добија нов мандат

Објавено

на

Осигурување МАКЕДОНИЈА а.д. Скопје – Виена Иншуренс Груп преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Управниот одбор на Друштвото. (more…)

Продолжи со читање
Unibanka_banner_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange