Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Сметки

Роџер Федерер е жива легенда, неговиот лик отсега и на швајцарските монети

Објавено

на

Швајцарија најави дека ќе направи нови монети со ликот на повеќекратниот грен слем шампион Роџер Федерер кој и со своите полни 38 години сеуште е еден од најдобрите тенисери во светот.

Ликот на Федерер ќе се појави на сребрена монета во вредност од 20 франци, која ќе биде издадена на 23 јануари 2020 година.

Златна паричка од 50 франци, исто така посветена на Федерер, но со различен дизајн, се планира да биде објавена во мај наредната година. Федерер ќе биде првиот човек во Швајцарија што ќе биде почестен со ваков гест додека е сеуште жив и притоа сеуште активен.

Владата изјави дека Федерер е веројатно најуспешниот индивидуален спортист на Швајцарија и нејзин совршен амбасадор од секој можен аспект.

Домашни банки

НЛБ Банка од денес воведува провизија за водење на девизни сметки

Објавено

на

НЛБ Банка преку соопштение објавено на веб страната на банката ги информираше клиентите дека започнувајќи од 01 ноември имплементира нови провизии. (more…)

Продолжи со читање

Сметки

Растот на приходи од прогресивен данок помал од севкупниот ефект?

Објавено

на

Според досегашните достапни статистички податоци износот на собрани средства во државната каса се зголемил за околу 16%, но бизнис заедницата потенцира дека засега нема показатели на што точно се должи ова зголемување. Дали како резултат на повисоките даночни стапки според прогресивното оданочување или пак затоа што се зголемил обемот на работа? (more…)

Продолжи со читање

Сметки

Нови “Б2Б” пакети производи од Охридска банка наменети за правни лица

Објавено

на

Охридска банка АД Скопје го збогатува своето портфолио на производи наменети за правни лица, воведувајќи нов производ „Б2Б“ Пакет составен од повеќе производи за еден надомест.

Со својот труд постојано насочен кон креирање на поквалитетни услуги за бизнис секторот во земјата, Охридска банка АД Скопје создаде два типа на „Б2Б“ Пакети за правни лица кои се скроени со различна комбинација на производи, со цел да им се даде можност на копманиите да го изберат пакетот кој најмногу одговара на начинот на работа на нивната компанија.

Па така, Смарт бизнис пакетот, важи за основен пакет кој нуди одржување на трансакциска сметка, користење дебитна картичка Visa Business, OBSGNet – електронско банкарство, како и можност за СМС известувања за еден месечен надомест чиј износ е до 40% помал во однос на поединечното користење на сите овие производи.

Супериор бизнис пакетот е проширена форма од основниот пакет и освен одржување на трансакциска сметка, користење дебитна картичка Visa Business, OBSGNet – електронско банкарство, можност за СМС известувања, вклучува и користење на кредитна картичка MasterCard business, за месечен надомест кој е исто така до 40% помал во однос на поединечното користење на сите овие производи.

Дополнителна поволност за корисниците на еден од „Б2Б“ Пакетите е можноста за промотивно користење на Лифт кредитот без провизија за одобрување, за сите апликации до 31.12.2019г.

Повеќе информации за „Б2Б“ Пакетите за правни лица може да дознаете на веб страницата на Банката, во мрежата на експозитури, како и на Контакт-центарот на Охридска банка на (02) 15 050.

 

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange