Connect with us

Платежни картички

Роковите поминаа, дел од студентите одбиени за домашна платежна картичка иако исполнуваат услови

Објавено

на

Дел од студентите останаа без денар доделен од Владата, голем дел од младите до 29 години не ја добија најавената владина помош во износ од 3.000 денари преку домашната платежна картичка.

Многубројни се оние кои и покрај тоа што ги исполнуваат сите услови, не се најдоа на списокот за доделување платежна картичка, и приговорите им беа одбиени. Во текот на изминатиот период, беа поднесени дури 30.000 приговори, од кои беа прифатени само 4.052.

Институциите си ја префрлаат одговорноста за проблемот. Факултетите кај министерството, а министерството пак кај Владата, односно во Генералниот секретаријат.

На 24-ти јули истече рокот, па оние студенти кои не ја добија најавената парична помош од Владата, се прашуваат зошто се дискриминирани во однос на другите кои беа на списоците.

Владината помош од 3.000 денари преку платежна картичка е дел од третиот сет економски мерки кои беа директно наменети за граѓаните и компаниите во периодот на кризата со крона вирусот во Македонија, кои беа донесени во предизборна кампања за што дел од невладините и политичките актери ги класифицираа како поткуп на гласачи и злоупотреба на помошта која државата ја нуди за справување со корона кризата.

Платежни картички

Наградна игра на ТТК Банка со Mastercard платежни картички

Објавено

на

ТТК Банка започна со организирање наградна игра за сите физички лица, клиенти на Банката кои се корисници на Mastercard платежни картички, дебитни и кредитни, издадени од Банката. Конкретно, платежни картички кои учествуваат во наградната игра се Mastercard Debit – дебитна картичка и Mastercard Credit – кредитна картичка. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

КаСис: Започна академската година со субвенциониран студентски оброк

Објавено

на

Мнозинството од студентите кои се квалификуваа за користење на субвенциониран студентски оброк, во рамки на проектот на Министерството за образование и наука, веќе ги подигнаа своите картички кои ги издава Шпаркасе Банка. Изработката на овие картички ја реализираше единствениот македонски процесор од областа на картичното работење, електронска трговија и сертифицирано биро за персонализација на картички КаСис АД.  (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

„Помала камата, повеќе можности“: НЛБ Visa кредитните картички со промотивна 5,9% фиксна камата

Објавено

на

НЛБ Банка започнува промотивна кампања која се однесува на сите корисници на НЛБ Visa кредитни картички, односно Visa Classic и Visa Gold за физички лица.
(more…)

Продолжи со читање

Популарно