Connect with us

Странски банки

Раст на профитабилноста на “Morgan Stanley”

Објавено

на

Американската инвестициска компанија “Morgan Stanley” ги објави финансиските резултати за вториот квартал од тековната година, кои ги надминаа очекувањата на инвеститорите.

Остварениот приход за овој период изнесува 9,5 милијарди долари.

 

Добивката по акција во овој квартал е на ниво од 87 центи по акција, во споредба со очекуваните 76 центи по акција.

 

Во истиот квартал минатата година остварен е приход од 8,9 милијарди, односно добивка по акција од 75 центи.

 

Од почетокот на годината акциите на “Morgan Stanley” забележаа раст од околу 7%, додека во тргувањето вчера забележаа раст од 3,3% на 46,6 долари по акција.

Странски банки

Светска банка го откажа извештајот Doing Business поради „местење“ на рангирањето

Објавено

на

Светската банка го откажа објавувањето на извештајот за регулативата за водењето бизнис во земјите ширум светот откако истрагата открила „непримерен притисок“ на челниците при составување на табелата и спорниот пласман на Кина но и на Саудиска Арабија, Обедиенетите Арапски Емирати и Азербејџан. (more…)

Продолжи со читање

Странски банки

Србија издаде “зелена обврзница” на износ од една милијарда евра за прв пат во својата историја

Објавено

на

Со издавањето на зелената обврзница, Србија во четвртокот стана една од ретките европски земји и единствена европска земја надвор од Европската унија што издаде зелен инструмент, објави Народната банка на Србија, наведувајќи дека Србија реализирала две емисии на меѓународниот финансиски пазар.Еврообврзница во евра (двојна транша). (more…)

Продолжи со читање

Странски банки

(ВИДЕО) Германската централна банка пере пари во вистинска смисла на зборот!?

Објавено

на

Кога банкнотите ќе се извалкаат, германската централна банка Бундесбанк, ги пере во вистинска смисла на зборат. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно