Connect with us

Домашни банки

Раст на добивката од 26,5% на НЛБ Банка

Објавено

на

Во периодот од 01.01.2018 година до 30.06.2018 година НЛБ Банка АД Скопје работеше согласно усвоената деловна политика на банката за 2018-та година, прилагодувајќи го тековното работење на економските и пазарните услови во земјата, соопшти банката преку Македнската берза.

Нето добивката на банката заклучно 30.06.2018 година изнесува 1.175.932.000 денари и е повисока за 26,5% во однос на истиот период од 2017 година.

Со 30.06.2018 година билансната сума достигна 74.700.839.000 денари, односно се намали за 1.054.805.000 денари или 1,4% во однос на 31.12.2017 година, главно поради редовната целосна отплата на субординиран заем на 29.06.2018 година, во износ од 12 милиони евра и помал износ на депозити од небанкарскиот сектор.

Вкупните кредити на небанкарскиот сектор се зголемија за 458.275.000 денари или за 0,9% во однос на 31.12.2017 година и изнесуваат 49.175.099.000 денари.

Домашни банки

НЛБ Потрошувачки кредити – Баш како што сакаш!

Објавено

на

НЛБ Банка во периодот од 11.03.2019 до 31.05.2019 година води промотивна кампања за сите кредити за физички лица. Во рамки на промотивната понуда, Банката меѓу другото, нуди нови потрошувачки кредити со пониски каматни стапки. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка АД-Скопје врши промена за водење сметки на пензионери

Објавено

на

Стопанска банка АД-Скопје ги известува своите клиенти дека, почнувајќи од 01.04.2019 ќе изврши промена на надоместокот за месечно водење на трансакциски и штедни сметки на пензионери. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Станбени кредити – Твој дом, твој избор!

Објавено

на

НЛБ Банка во периодот од 11.03.2019 до 31.05.2019 година води промотивна кампања за сите кредити за физички лица. Во рамки на промотивната понуда, Банката меѓу другото, нуди нови станбени кредити со пониски каматни стапки. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange