Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Осигурување

„Раздвижи го срцето“ со Осигурување Македонија

Објавено

на

Што значи да се биде дел од една осигурителна компанија? Да си дораснат на предизвикот да уживаш доверба кај другите луѓе. А за тоа треба да имаш отворено срце кое ќе ги разбере луѓето, нивните потреби и проблеми. Токму затоа Осигурување Македонија постојано посветува големо внимание на  лична одговорност, отвореност и разбирање со постојани активности и практики во полето на општествената одговорност.

Еден таков настан, кој веќе станува традиционален, е интерна добротворна трка „Раздвижи го срцето“ која се одвива на скалите од висококатница на компанијата веќе две години по ред. Кoнцептот на оваа трка има три аспекти:

 • едниот е практикување на здрави навики како трчање кое го зајакнува организамот – особено срцето,
 • другиот аспект е хуманиот, каде што победниците ги донираат своите награди за добротворни цели
 • третиот е скокоткањето на срцата на сите присутни на овој настан каде што се зацврстува солидарноста, поддршката и заедништвото.

И оваа година, исто како лани, „Раздвижи го срцето“ се одржа на 11 октомври, а патеката е составена од  275 скали на 12 ката. Секој учесник одредува хумана цел на која го посветува своето достигнување и се бори за тоа, трчајќи за најдобар резултат. Избрани беа 8 институции на кои ќе им биде разделен наградниот фонд, а тој исто така баше збогатен и со лични донации од останатите вработени. Натпреварувачите беа бодрени и мотивирани од своите колеги, пријатели и роднини, а присуството на децата од VIG KIDS кампот, кои довикуваа и ракоплескаа ја возвишија целата атмосфера на вистинско празнично ниво.

Во наредниот период победниците ќе ги посетат лично добитниците на донациите и ќе се запознаат со нивната работа.

Добитници на донациите:

 • Дневен центар за лица со церебрална парализа-Прилеп
 • Центар Мајка Tереза – Гевгелија
 • Ретвитни оброк
 • Фондација Рето Надеж – Скопје
 • Сумнал – Здружение за развој на ромската заедница во Македонија
 • ДСУ за образование и рехабилитација Искра –Штип
 • Прва детска амбасада Меѓаши
 • Маца Овчарова – Велес

Ова е уште еден во низата проекти од програма на компанијата наречена  „75 ПРОЕКТИ КОИ ЌЕ ОСТАВАТ ИМПАКТ НА ЗАЕДНИЦАТА“ преку кои целта е да се покаже што значи да си одговорен граѓанин на нашата земја и уште повеќе одговорен вработен на една компанија која секојдневно ја практикува одговорноста како вредност.

Осигурување

Дружбата со Винко и Ивце Пивце помина во фантастична атмосфера

Објавено

на

Во саботата Винер Лајф организираше настан од отворен карактер за сите мали и големи деца кои имаа желба да го запознаат малото слатко и харизматично Бувче Винко! (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Дружба со Винко и Ивце Пивце во Градски парк Скопје!

Објавено

на

Вашето дете е Вашата најголема среќа, а неговото здравје е Ваша најголема грижа! Заштитата на здравјето на Вашето дете е една од најголемите финансиски одлуки што некогаш ќе ги направите во животот. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Групацијата Триглав на тримесечје ја потврдува најавата за планираната годишна добивка

Објавено

на

Во првите три месеци од 2019-та година Групацијата Триглав фактурираше 317 милиони евра бруто консолидирана премија, што е 8% повеќе во споредба со истиот период минатата година. Консолидираната бруто добивка порасна за 8% и изнесува 29,9 милиони евра. Имајќи ги во вид предвидените околности до крајот на годината, Групацијата ја потврдува најавата за планираниот годишен резултат. Паралелно со доброто работење во осигурителната дејност, што е изразено преку поволниот комбиниран коефициент на Групацијата, Триглав го зголеми обемот на средства со кои што управува за своите клиенти. Оваа година, Групацијата продолжува да ја спроведува својата стратегија на раст и развој, успешно го заврши купувањето на друштвото АЛТА Склади и влезе на македонскиот пазар на пензиски осигурувања. Триглав Осигурување Скопје, кој е дел од Групацијата Триглав, во првиот квартал од 2019-та година работеше добро во својата основна дејност и ја зачува лидерската позиција на македонскиот пазар на неживотно осигурување. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange