Connect with us

Домашни банки

Развојна банка на Северна Македонија оствари половина милион евра добивка во 2020 година

Објавено

на

Развојна банка на Северна Македонија АД Скопје го објави Годишниот извештај за работењето во 2020 година.

Во услови на здравствена криза, Развојна банка се истакна со солиден капацитет и способност за брзо прилагодување на новонастанатите услови со цел пресретнување на потребите на реалниот сектор за финансиска поддршка.

Реализирани активности во 2020 година:

– Банката го поддржа реалниот сектор со кредити во износ од 81 милион евра

– Оствари зголемување на обемот на осигурување на домашни и извозни побарувања за 34% во однос на 2019 год.

– Оствари зголемување на обемот на факторинг за 29% во однос на 2019 год.

Активата на банката е зголемена за 16% во однос на 2019 год. и Банката оствари позитивен финансиски резултат, кој се распределува во резервите со што се зајакнува потенцијалот за понатамошна поддршка на реалниот сектор.

Објавениот Годишен извештај за работата на Развојна банка на Северна Македонија и Ревидираните финансиски извештаи се достапни на веб страницата на банката

Домашни банки

Огромно срце за сите на точак – нов #ВозиПравоВозиЗдраво предизвик за #НеделаНаМобилност

Објавено

на

Овие денови пред 6 години Стопанска банка АД – Скопје го организираше првото издание на „Вози право, вози здраво“ и почна да ја „вози“ заедно со своите поддржувачи оваа приказна за грижа за нашата животна средина и за развој на вело културата! (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Експозитурата на УНИБанка во Охрид отсега на нова локација со нов и модерен изглед

Објавено

на

УНИБанка ги известува своите клиенти дека експозитура Охрид е преселена на нова локација во помодерни простории со цел подобрување на корисничкото искуство.  (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка спонзор на ИФФК „Браќа Манаки“

Објавено

на

Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ со целата своја уметничка вредност годинава се враќа во Битола со своето 42-ро издание. Филмските уметници и нивните љубители од 16 до 21 септември во Битола, преку една хибридна форма, ќе имаат можност да уживаат во програмата на фестивалот која содржи 10 долгометражни и 10 кратки филмови.

(more…)

Продолжи со читањеПопуларно