Connect with us

Депозити

Промо депозит на Халкбанк – вистинската одлука за штедење

Објавено

на

И овој октомври, во светскиот месец на штедење, Халкбанк АД Скопје го активира ПРОМО депозитоткој нуди можност за орочување на средствата на 13 и 25 месеци.

Каматните стапки на ПРОМО депозитот се навистина атрактивни, со оглед на актуелниот момент и понудата на пазарот.

Па така, кај депозити орочени на 13 месеци, каматата изнесува 1 отсто за заштеди во денари, односно 0,80 отсто за депозити во евра. За орочување на период од 25 месеци, каматната стапка изнесува 1,30% за денарско штедење, односно 1% за штедење во евра. Каматите се фиксни за периодот на орочување, а минималниот износ на вложување е 30.000 денари, односно 500 евра.

По истекот на период на орочување главницата автоматски се реорочува, а каматата се исплаќа на трансакциска сметка. При реорочување, договорот се обновува со фиксна каматна стапка од генерално штедење согласно Одлуката за пасивни каматни стапки кои важат во моментот на реорочување.

Понудата за Промо депозитот, што е дизајниран токму за месецот за штедење, важи само во периодот од 1ви до  31ви октомври, 2021 година.

Ако уште не сте почнале да штедите, можеби треба да размислите да одберете ПРОМО депозит на Халкбанк и вашите средства да ги доверите на сигурен партнер. Искористете ја шансата бидејќи понудата важи до 31.10.2021 година.

Депозити

„Растеме заедно“ – Детско штедење од Стопанска банка а.д. Битола со фиксна каматна стапка 4,1%

Објавено

на

Стопанска банка а.д. Битола своето портфолио на производи го дополни со нов денарски депозит – детско штедење со промотивна фиксна каматна стапка од неверојатни 4,1%, со рок на орочување 36 месеци. Детското штедење е наменето за деца од нивното раѓање па се до 18 годишна возраст. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Одбележан Светскиот ден на штедењето, промовиран Букварот за финансиска едукација и доделување детско штедење на Идолите на Халки

Објавено

на

Со целодневна едукативно-забавна работилница за деца, промоција и видеопроекции и многу музика, Халкбанк АД Скопје вчера во Градскиот парк во Скопје го одбележа 31 Октомври, Светскиот ден на штедењето. Со тоа беше заокружена кампањата „Среќата е во малите чекори“ и низата активности со кои банката го одбележа месец октомври. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

31 Октомври – најсреќниот ден за „Верверичката“ на Комерцијална банка

Објавено

на

Децата се нашата среќа, нашето наследство и иднина, но и нашата одговорност. Нашиот влог е да израснеме образовани, одговорни и амбициозни млади луѓе кои ќе можат понатаму успешно да се носат со предизвиците на животот. (more…)

Продолжи со читање

Популарно