Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Осигурување

Промени во составот на Одборот на директори на Кроациа осигурување/неживот

Објавено

на

Кроациа осигурување/неживот АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување на Друштвото.

“Во согласност со член 166-6 став 1 алинеја 4 од Законот за хартии од вредност, Ве информираме дека на г-дин Гоце Вангеловски, извршен член на Одборот на директори, му престана функцијата заради поднесена оставка заклучно со 09.11.2019 година. За нов извршен член на Одборот на директори е именувана г-ѓа Вилма Учета Дузлевска, почнувајќи од 10.11.2019 година.” – се вели во соопштението на Кроациа осигурување/неживот АД Скопје.

Со новите измени, Одборот на директори на Кроациа осигурување/неживот АД Скопје го сочинуваат:

  • Вилма Учета Дузлевска – Извршен член
  • Анте Гавран – Неизвршен член
  • Роберт Вучковиќ – Неизвршен член
  • Дарко Данев – Неизвршен член

Осигурување

АМ Бест ја потврди бонитетната оценка »A« за Групацијата Триглав

Објавено

на

Агенцијата за кредитен рејтинг АМ Бест, по редовната годишна ревизија, на Заваровалница Триглав и Позаваровалница Ре повторно им ја потврди бонитетната оценка на финансиска моќ »A« (одлично) и долгорочната бонитетна оценка за кредитна способност на издавачот »A«. Оценките за кредитниот рејтинг на двете друштва имаат стабилна среднорочна прогноза, која ги изразува очекувањата на агенцијата, дека Триглав, среднорочно, ќе ја задржи својата цврста финансиска позиција, доброто работење и водечката положба на пазарите во Словенија и регионот, каде е присутна Групацијата. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Промени во составот на Одборот на директори на Кроациа осигурување/живот

Објавено

на

КРОАЦИА ОСИГУРУВАЊЕ АД преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување на Друштвото. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Официјално: ЕУРОСИГ АД Скопје стана ГРАВЕ НЕЖИВОТ Скопје

Објавено

на

Друштвото за осигурување ЕУРОСИГ АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за извршена промена на назив врз основа на претходно добиено решение од АСО за издавање согласност за промена на назаивот. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange