Connect with us

Осигурување

Промени во составот на Одборот на директори на Кроациа осигурување/живот

Објавено

на

КРОАЦИА ОСИГУРУВАЊЕ АД преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување на Друштвото.

“Во согласност со член 166-6 став 1 алинеја 4 од Законот за хартии од вредност, Ве информираме дека на Извршниот член на Одборот на директори г-ѓа Вилма Учета Дузлевска и престана функцијата поради поднесена оставка заклучно со 09.11.2019 година. За нов Извршен член на Одборот на директори е именувана г-ѓа Маја Станковска Костова, почнувајќи од 10.11.2019 година.” – се вели во соопштението на Кроациа осигурување/живот АД Скопје.

Со новите измени, Одборот на директори на КРОАЦИА ОСИГУРУВАЊЕ АД го сочинуваат:

  • Маја Станковска Костова – Извршен член
  • Ванчо Бален – Неизвршен член
  • Матија Јурин – Неизвршен член
  • Огњен Блажевски – Независен неизвршен член

Осигурување

Полисата за зимско патничко осигурување од Кроациа осигурување неживот

Објавено

на

Незгодите се случуваат непланирано. Некојпат тие се предизвикани од надворешни влијанија, а некогаш од невнимание. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Халк Осигурување преку емисија на хартии од вредност го зголеми основниот капитал за 4.000.000 евра

Објавено

на

Друштвото за осигурување Халк Осигурување АД Скопје на ден 31.12.2019 година ја комплетираше петтата емисија на акции по пат на приватна понуда. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Винер Лајф и Шпаркасе банка со сите детали за долгорочните кредити во комбинација со животно осигурување

Објавено

на

Се почесто во понудите на банките за долгорочните кредити како што се станбените се нуди и можност за отворање на животно осигурување како дополнителна гаранција која ќе ја обезбеди наплатата на самиот кредит со што се прави комбинација на услугите на банките и осигурителните друштва. (more…)

Продолжи со читање

Популарно