Connect with us

Домашни банки

Промена на работното време на експозитурите на Шпаркасе Банка

Објавено

на

Од 02.07.2020 година а заклучно со 18.07.2020 година, Шпаркасе Банка Македонија започна со издавање на домашната платежна картичка „Купувам домашно“, која е дел од третиот сет на мерки на Владата на Република Северна Македонија за поддршка на одредени групи на граѓани и ревитализација на домашната економија.

Со цел побрзо и попристапно подигнување на картичките „Купувам домашно“ експозитурите на Банката ќе работат со изменето работно време со следниот распоред:

  • од 06.07.2020 година, заклучно со 10.07.2020 година (од понеделник до петок) работното време на СИТЕ експозитури ќе биде од 08 до 18 часот,
  • во сабота (04.07.2020 година и 11.07.2020 година) со работно време од 09 до 14 часот ќе работат експозитурите Централа, Чаир, Ѓорче Петров, Тетово, Куманово, Битола, Гостивар, Струмица, Прилеп, Кавадарци, Кичево, Струга, Штип, Охрид, Гевгелија и Велес.
  • во сабота (04.07.2020 година и 11.07.2020 година) НЕМА да работат експозитурите Јане Сандански, Кисела Вода, Лептокарија, Буњаковец, Автокоманда, Беверли Хилс, Кочани, Виница и Неготино.

Проверете преку која експозитура можете да ја подигнете Вашата „Домашна платежна картичка“ на следниот линк.

При посета во експозитурите задолжително почитувајте ги мерките за носење лична заштитна опрема: респираторна маска, хируршка маска за еднократна употреба, текстилна маска за повеќекратна употреба, памучна марама или шал, бандана и слично како и држење минимално растојание од 2 метри и дезинфицирање на рацете.

Домашни банки

Што треба да направат пензионерите кои примаат пензија преку Еуростандард банка?

Објавено

на

Една од работите за кои има многу непознати во случајот поврзан со Еуростандард банка и одземањето на лиценцата за работа е големиот број на пензионери и нивната дисперзија по другите банки во периодот што следи. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Гувернерката Ангеловска-Бежоска донела решение за одземање на дозволата за работа на Еуростандард банка уште пред два месеци

Објавено

на

Денес, 12 август 2020 година, Народната банка, постапувајќи согласно со Законот за банките, ја укина дозволата за основање и работење на Еуростандард банка АД Скопје. Укинувањето на дозволата се должи на неисполнување на минимални законски услови за работење на банка. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Како ќе влијае пропаѓањето на Еуростандард банка врз банкарскиот сектор?

Објавено

на

Денес, 12 август 2020 година, Народната банка, постапувајќи согласно со Законот за банките ја укина дозволата за основање и работење на Еуростандард банка АД Скопје. Укинувањето на дозволата се должи на неисполнување на минимални законски услови за работење на банка. (more…)

Продолжи со читање

Популарно