Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Осигурување

Промена во раководните позиции на Сава осигурување а.д. Скопје

Објавено

на

Сава осигурување а.д. Скопје ја известува јавноста дека на ден 08.11.2019 година е настаната промена во управувањето на Друштвото.

Досегашниот Генерален директор г-дин Сашо Дракуловски заминува од оваа функција и на местото Генерален директор на САВА Осигурување а.д. Скопје е именуван г-дин Ило Ристовски. Заедно со Извршниот директор г-ѓа Мелита Гугуловска се Извршни членови на Одборот на директори на Друштвото и ќе продолжат  да управуваат со работните процеси  во Друштвото.      

Сава осигурување и во иднина останува посветен и одговорен партнер кон своите клиенти и се радува на понатамошното продолжување и продлабочување на соработката, која ќе им донесе многу нови успешни приказни.

Сава осигурување а.д. Скопје Ви посакува најубави желби и не заборавајте, со САВА осигурување не сте НИКОГАШ САМИ!

Осигурување

АМ Бест ја потврди бонитетната оценка »A« за Групацијата Триглав

Објавено

на

Агенцијата за кредитен рејтинг АМ Бест, по редовната годишна ревизија, на Заваровалница Триглав и Позаваровалница Ре повторно им ја потврди бонитетната оценка на финансиска моќ »A« (одлично) и долгорочната бонитетна оценка за кредитна способност на издавачот »A«. Оценките за кредитниот рејтинг на двете друштва имаат стабилна среднорочна прогноза, која ги изразува очекувањата на агенцијата, дека Триглав, среднорочно, ќе ја задржи својата цврста финансиска позиција, доброто работење и водечката положба на пазарите во Словенија и регионот, каде е присутна Групацијата. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Промени во составот на Одборот на директори на Кроациа осигурување/живот

Објавено

на

КРОАЦИА ОСИГУРУВАЊЕ АД преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување на Друштвото. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Официјално: ЕУРОСИГ АД Скопје стана ГРАВЕ НЕЖИВОТ Скопје

Објавено

на

Друштвото за осигурување ЕУРОСИГ АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за извршена промена на назив врз основа на претходно добиено решение од АСО за издавање согласност за промена на назаивот. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange