Connect with us

Компании

Промена во одборот на директори на КБ Публикум Инвест АД Скопје

Објавено

на

КБ Публикум Инвест АД Скопје на ден 11.11.2020 година одржа седница на Собрание на акционери на беше донесена Одлука за отповикување и избор на членови на Одборот на директори на Друштвото за управување со инвестициски фондови КБ Публикум Инвест АД Скопје.

Со Одлуката се отповика Одборот на директори составен од следните членови:

  • Сузана Московка – Претседател на Одборот на директори и неизвршен член;
  • Методија Несторовски – Неизвршен независен член на Одборот на директори;
  • Звоне Таљат – Неизвршен член на Одборот на директори;
  • Горан Марковски – Извршен член на Одборот на директори;
  • Андреј Пулејков – Извршен член на Одборот на директори.

Новиот Одбор на директори на КБ Публикум Инвест АД Скопје го сочинуваат:

  • Ирена Каневче – Претседател на Одборот на директори;
  • Александер Мавко – Неизвршен независен член на Одборот на директори;
  • Маја Николовска – Независен член на Одборот на директори;
  • Горан Марковски – Извршен член на Одборот на директори;
  • Андреј Пулејков – Извршен член на Одборот на директори.

Компании

NLB Lease&Go влегува на македонскиот и српскиот пазар

Објавено

на

НЛБ како една од најреномираните и значајни групации во регионот на Jугоисточна Европа најавува ново поглавје во своето работење кое на клиентите ќе им овозможи лизинг услуги. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Дата Mастерс и Триглав Живот во деловно партнерство во животното осигурување

Објавено

на

Македонската консултантска компанија Дата Мастерс која има свои канцеларии во Скопје и Лисабон и брои над 50+ консултанти кои работат на домашни и светски Data Science проекти во неколку различни домени како што се финансии, малопродажба, телекомуникации и човечки ресурси одлучи да ја збогати програмата на бенефити за вработените токму преку соработка со Триглав Осигурување Живот, што го потврдува сè поголемиот интерес за овој вид на осигурување кај компаниите. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Портал Мој.МКБ – вистински информации за сигурни деловни одлуки!

Објавено

на

Деновиве започна со работа новиот портал на Македoнско кредитно биро Мој.МКБ чијашто цел е да понуди целосни финансиски извештаи и информации потребни за нашата бизнис-заедница. (more…)

Продолжи со читање

Популарно