Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Домашни банки

Промената на банкарската групација донесе промени во Надзорниот одбор на Охридска банка АД Скопје

Објавено

на

Собранието на Охридска банка АД Скопје, на седницата одржана на ден 29.11.2019 година, донесе Одлука за разрешување на сегашните членови на Надзорниот одбор на Банката и именување на нови членови.

Согласно Одлуката се разрешуваат досегашните членови на Надзорниот одбор на Охридска Банка АД
Скопје:

  • Жан-Филип Гијом, претседател и член на Надзорниот одбор,
  • Ален Жерард Конус, член на Надзорниот одбор и
  • Марија Којчева-Русева, член на Надзорниот одбор.

На местото на членовите кои се разрешуваат, Собранието именуваше нови членови на Надзорниот одбор на Банката.

Оваа Одлука стапува на сила по добивањето на согласност од гувернерот на НБРСМ за новоименуваните членови, кои ќе стапат на местото на членовите што се разрешуваат.

Домашни банки

НЛБ Банка по десетти пат наградена за „Најдобра банка за 2019 година“ од реномираниот The Banker

Објавено

на

На 28-ми ноември во Лондон, НЛБ Банка се закити, уште еднаш, по десетти пат, со престижната награда на реномираниот финансиски магазин The Banker, со што го потврди епитетот за најнаградувана Банка кај нас. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

“Black friday” во Централна кооперативна банка

Објавено

на

Централна кооперативна Банка АД Скопје ги исвестува сите постоечки и потенцијални клиенти, дека по повод “Black friday” денес (29.11.2019 год.) имаат можност да аплицираат без провизија за обработка, за сите видови на кредити за физички лица. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Шпаркасе банка и Пакомак со донација за победникот на конкурсот за НАЈ Еко градоначалник

Објавено

на

Општина Прилеп постави пример за тоа како треба да се одржува чиста и здрава животна средина. На прилепскиот градоначалник Илија Јовановски му беше врачена наградата за НАЈ Еко градоначалник за 2018 година, а неговата општина доби донација од Пакомак и Шпаркасе банка во форма на детско игралиште, кое денеска (28.11.2019) и официјално беше пуштено во употреба. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange