Connect with us

Домашни банки

ПроКредит Банка оствари добивка од 2,4 милиони евра во 2019 година

Објавено

на

ПроКредит Банка АД Скопје преку Македонска Берза објави ревидиран финансиски извештај за периодот 01.01.-31.12.2019 година.

Во периодот од 01.01.2019 до 31.12.2019 година, ПроКредит Банка АД Скопје оствари добивка по оданочување од 144,9 милиони денари или околу 2,4 милиони евра, покажуваат основните финансиски податоци на Банката за 2019 година објавени на Македонската Берза.

Вкупните приходи на ПроКредит Банка АД Скопје за претходната година изнесувале 1.312.052 илјади денари.

Нето приходите од камати изнесуваат 563.548 илјади денари и бележат намалување во однос на претходната година.

Нето приходите од провизии и надоместоци изнесуваат 215.843 илјади денари и исто така бележат намалување во однос на претходната 2018 година.

Нето приходите од курсни разлики изнесуваат 80.435 илјади денари и бележат зголемување во однос на 2018 година.

Домашни банки

На Halk Velo Green од 233 учесници се собраа 184.500 денари наменети за пошумување

Објавено

на

На хронометар велосипедската трка Halk Velo Green што Халкбанк АД Скопје ја организираше на 8 Септември, во Маврово, учествуваа 233 велосипедисти кои преку плаќање на котизација дадоа свој придонес за собирање на 184.500 мкд кои се наменети за пошумување на локација каде што има потреба од истото.  (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Огромно срце за сите на точак – нов #ВозиПравоВозиЗдраво предизвик за #НеделаНаМобилност

Објавено

на

Овие денови пред 6 години Стопанска банка АД – Скопје го организираше првото издание на „Вози право, вози здраво“ и почна да ја „вози“ заедно со своите поддржувачи оваа приказна за грижа за нашата животна средина и за развој на вело културата! (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Експозитурата на УНИБанка во Охрид отсега на нова локација со нов и модерен изглед

Објавено

на

УНИБанка ги известува своите клиенти дека експозитура Охрид е преселена на нова локација во помодерни простории со цел подобрување на корисничкото искуство.  (more…)

Продолжи со читањеПопуларно