Connect with us

Домашни банки

Продадени 2 641 акции на Комерцијална Банка

Објавено

на

Во две блок-трансакции вредни 13,6 милиони денари на Македонската берза се продадоа 2.641 акција од Комерцијална банка АД Скопје.

Во првата трансакција вредна 7,7 милиони денари се продадоа 1.510 акции по цена од 5.160 денари за акција, а во втората трансакција вредна 5,8 милиони денари се продадоа 1.131 акција по цена од 5.150 денари за акција.

Изминативе неколку месеци акциите на Банката се најтргуваните акции на берзата. Само во август акциите на Комерцијална банка се со промет од околу милион евра. За споредба, истиот месец, акциите на Стопанска Банка АД Скопје со промет од 276.201 евра и акциите на НЛБ Банка со промет од 275.220 евра.

Домашни банки

Осигурување во Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје не е осигурителна компанија, меѓутоа како овластен застапник во осигурувањето во соработка со осигурителните друштва Кроација Осигурување/Неживот и Уника Лајф за своите клиенти обезбеди повластени цени и услови за најбараните осигурителни производи. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Нова локација на експозитурата на НЛБ Банка во Ново Лисиче – Скопје

Објавено

на

Во насока на подобрување на корисничкото искуство при користењето на банкарските производи и услуги, експозитурата на НЛБ Банка во населбата Ново Лисиче, почнувајќи од 14.1.2019 година, се сели на нова локација во поголем и посовремен простор. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Халкбанк ќе отвори своја осигурителна компанија

Објавено

на

По информацијата објавена од Македонската берза дека акциите на „Нова Осигурување АД Скопје” се продадоа за вкупно 3,2 милиони евра во две блок-трансакции, „Халкбанк АД Скопје” и официјално потврди дека сега поседуваат 100 отсто од капиталот на осигурителната компанија.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange