Connect with us

Домашни банки

Продадени акции од Комерцијална банка вредни 14,5 милиони денари

Објавено

на

Во три блок трансакции вчера беа продадени акции од Комерцијална банка вредни 14,5 милиони денари.

Вчера на Македонската берза повторно се тргуваа акциите на Комерцијална банка. Во три блок-трансакции во вкупна вредност од 14,5 милиони денари денеска на Македонската берза се продадоа 2.971 акција од Комерцијална банка АД Скопје. Цената на единечна акција изнесува 4.900 денари за акција.

Пред 5 дена исто така беа тргувани акциите на банката. Во две блок трансакции беа продадени 580 акции. Во првата блок трансакција вредноста на една акција изнесува 4 900 денари, а во втората 4 859 денари.Вкупната вредност на сите продадени акции е 2,8 милиони денари.

Домашни банки

ОФИЦИЈАЛНО: “УНИБанка” издаде перпетуална обврзница по пат на приватна понуда

Објавено

на

На 11.01.2019 година, УНИБанка преку Македонска берза објави дека банката донесе одлука за издавање на капитален инструмент по пат на приватна понуда. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Халкбанк АД Скопје ги извлече добитниците од наградната игра ,,Халквантура”

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје на ден 16.01.2019 година во просториите на Деловниот Центар на Халкбанк АД Скопје во Скопје ги извлече добитниците на награди од наградната игра ,,Халквантура’’. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Нови престижни награди за Стопанска банка а.д. Битола

Објавено

на

Остварените резултатите, постигнатиот успех, континуираниот развој на нови технологии и производи се само дел од критериумите врз база на кои светски реномираните магазини ги доделуваат глобалните и регионалните награди за најдобрите во банкарскиот свет. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange