Connect with us

Домашни банки

Претседателот на Надзорниот одбор на Комерцијална банка се стекна со 100 обични акции од банката

Објавено

на

Членовите на Управниот и Надзорниот одбор на Комерцијална банка се повеќе го зголемуваат својот влог во банката, а доказ за тоа се последните нивни инвестиции. 

Најнова информација со која Комерцијална банка АД Скопје ја известува јавноста е дека г-ѓа Сава Димитрова, Претседател и независен член на Надзорниот одбор, се стекна со 1.000 обични акции издадени од Комерцијална банка АД Скопје.

Претходно, својот влог во Комерцијална банка АД Скопје го зголеми и друг член на Надзорниот одбор. Станува збор за Горан Антевски кој купи 400 акции, а претходно тоа го сторија и членовите на Управниот одбор (Хари Костов и Илија Илоски).

Вкупниот број на акции во Комерцијална банка АД Скопје во моментов изнесува 2.279.067 обични акции со право на глас, а вредноста на една акција изнесува 11.649,83 денари.

Домашни банки

Намалување на каматните стапки на Халкбанк на кредити за физички лица

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје изврши намалување на каматните стапки на потрошувачкиот и хипотекарниот кредит наменети за физички лица и понуди атрактивни услови за станбениот кредит. Овие услови ќе важат во промотивен период  до 31 декември 2023 година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

„ФИКСНО СИ Е ФИКСНО“ – станбен и потрошувачки кредит на Шпаркасе Банка со фиксна каматна стапка

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје посветено работејќи на визијата да биде прв избор на клиентите и водечка банка по квалитет на услугa, стартува со нови атрактивни понуди за сите клиенти, со најповолни услови. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка ќе овозможи тргување со акции без провизија на „Инвеститорскиот ден“ на Македонската берза

Објавено

на

Комерцијална банка и оваа година ќе им овозможи на граѓаните еден ден да купуваат или да продаваат акции на Македонската берза без плаќање провизија за брокерски услуги. Со ова Банката ќе даде свој придонес за успешна реализација на четвртиот по ред „Инвеститорски ден“ на Македонската берза, што ќе се одржи на 13.09.2023 година (среда). (more…)

Продолжи со читање

Популарно