Connect with us

Останато

По Facebook и Google, и Twitter ќе ги забрани рекламите за криптовалути

Објавено

на

Twitter ќе тргне по стапките на Facebook и Google и ќе ги забрани рекламите за криптовалути, во периодот што претстои.

Во јануари оваа година Facebook ги забрани рекламите и огласите за криптовалути како Bitcoin и Ethereum со цел да ги отстрани од социјалната мрежа сите потенцијални опасни огласувачи, додека Google го направи истиот чекор претходната недела.

Според новите правила ниту Twitter нема да дозволи огласување и рекламирање на криптовалути, како и рекламирање на приватни инвеститори кои лансираат нова криптовалута. Twitter најави дека е можно и суспендирање на поедини профили и корисници од социјалната мрежа, доколку тие работат спротивно на правилата.

Ова не е првиот чекор кој Twitter го презема во борбата против презаситеноста на реклами за криптовалути. Претходно беше најавено дека ќе бидат избришани од мрежата профили кои бараат криптовалути од следачите, додека притоа се претставуваат како славни личности. Ова се случи во неколку наврати претходно.

Останато

Дали е ова најдоброто CV кое сте го виделе?

Објавено

на

Пејџ решила да аплицира за работата која ја сака, но бидејќи креирањето кратка биографија и мотивациско писмо знаат да бидат досадни, таа решила на креативен начин да ги прикаже своите квалитети. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Коста Митровски е нов претседател на новоформираната Македонската банкарска асоцијација

Објавено

на

На 20 април 2018 година во Скопје се одржа Основачко собрание на Здружение за остварување на заеднички интереси на банките и унапредување на нивното работење, Македонската банкарска асоцијација. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Владимир Косијер е нов генерален директор на Пивара Скопје

Објавено

на

Од 1 мај 2018-та функцијата генерален директор на Пивара Скопје ќе ја извршува Владимир Косијер. Тој на оваа позиција доаѓа на местото на Јован Радосављевиќ, кој со оваа редовна организациска промена е унапреден на позицијата генерален директор на операциите на Coca-Cola HBC во Романија. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange