Connect with us

Компании

Почнува проектот за развој на стручни вештини и вработување на БЕФ

Објавено

на

Здружението за регионален развој Balkan Economic Forum (БЕФ) во соработка со веб академијата „Еверест“ и со поддршка на проектот Образование за вработување во Северна Македонија (Е4Е@мк) го објави јавниот повик за кофинансирање стручни студии во областа на веб развојот (front-end девелопер).

Целта на проектот е да ги оспособи одбраните кандидати за позицијата Front-end девелопер, а потоа, по студиите да им помогне во наоѓање работа преку мрежа од над 150 ИТ компании. Студиите ќе се изведуваат на далечина, со поддршка на ментори. Учењето ќе се реализира како комбинација од следење видео лекции, самостојна работа на практични задачи и онлајн консултации со ментор.

На одбраните кандидати ќе им бидат покриени 80 отсто од трошоците за студиите, а обуката е наменета пред сѐ за невработени лица, вклучувајќи и студенти. Приоритет ќе имаат деца без родители, деца на самохрани родители и лица со попреченост.

Пријавувањето на кандидатите трае до 15 септември, на веб страната на BEF, (http://www.balkaneconomicforum.org/wp/e4e-kofinansirani-strucni-studii/)

Компании

Македонски Телеком со раст во првото полугодие и континуирана модернизација на мрежата

Објавено

на

Македонски Телеком продолжува со успешното работење во сите сегменти и во првото полугодие на 2021 година. Приходите од продажбата се зголемени за 4,1 проценти во споредба со истиот период од претходната година и изнесуваат 5.391 милиони денари. Оперативната добивка пред камати, оданочување и амортизација (EBITDA) е зголемена за 5,3 отсто, во споредба со истиот период претходната година. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Македонски Телеком АД-Скопје

Објавено

на

Македонски Телеком АД е водечки национален телекомуникациски оператор и е дел од Групацијата Дојче Телеком. Согласно својата мисија и стратегија за развој, компанијата постојано го унапредува своето портфолио на производи и услуги, притоа воведувајќи новини во работењето, а се со цел да одговори на потребите на своите корисници. Во функција на остварување на оваа своја стратешка определба, постојано ги следи и применува најновите методи и трендови во процесот на вработување и управување со човечките ресурси работејќи според највисоките светски стандарди.

Заради пополнување на позиција во тимот, Македонски Телеком АД има потреба од талентиранo лицe на работно место:

(more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Триглав Пензиско Друштво

Објавено

на

Одлична шанса да се приклучите кон реномирана меѓународна финансиска групација и да станете дел од Секторот за инвестиции како:

СТРУЧЕН СОРАБОТНИК
ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ИНВЕСТИЦИСКО ПОРТФОЛИО
(more…)

Продолжи со читање

Популарно