Connect with us

Компании

Портал Мој.МКБ – вистински информации за сигурни деловни одлуки!

Објавено

на

Деновиве започна со работа новиот портал на Македoнско кредитно биро Мој.МКБ чијашто цел е да понуди целосни финансиски извештаи и информации потребни за нашата бизнис-заедница.

Дали ова е вистинско време за нов бизнис-почеток? Дали оваа фирма може да биде иден партнер во бизнисот? Може ли иднината да се темели само на кажан збор? И на крајот, може ли да се пронајдат информации за финансиските обврски на фирмите со кои може да се соработува?

Одговорот на сите овие прашања, може на лесен и едноставен начин да се добие на порталот „Мој.МКБ“, за кој, од Македонското кредитно биро истакнуваат дека е препознатлив по својата едноставност при регистрацијата како и сеопфатност и разновидност на точни информации со кои располага. Порталот Мој.МКБ, освен досегашните добропознати извештаи како Корпоративен-бонитетен извештај, Сопствен извештај за физички лица и Сопствен извештај за правни лица, за првпат нуди и една новина на македонскиот пазар, а тоа е детално пребарување на сите правни субјекти по единствени параметри за пребарување кои корисниците сами ги избираат. Со новите единствени модели на пребарување, правните лица може да ги добијат само оние информации кои се од значаен интерес за нивниот бизнис, преку систем на користење на поени, како преглед на основните информации за една компанија адреса, седиште, година на основање, сектор, дејност, големина, сопственост, тип на компанија; блокада на трансакциски сметки; финансиска изложеност на компанијата кон други компании, банки, финансиски друштва и државни органи; финансиски показатели за три последователни години; информации за правниот статус на компанијата и објави за стечај и ликвидација; споредба на компании и нивно рангирање; филтрирање на компаниите по сектор, дејност, број на вработени, приходи, профит, изложеност и многу други критериуми.

Со отворањето на новиот портал, МКБ уште еднаш ја потврдува својата посветеност и мисија, а тоа е да понуди брз и лесен пристап до целосни и точни информации за вкупните финансиски обврски и други финансиски показатели за правните субјекти и граѓаните, врз основа на кои тие ќе носат сигурни одлуки и ќе избегнат презадолжување.

Искористете го БЕСПЛАТНИОТ ТЕСТ ПЕРИОД ДО 31.12.2022 И ПОПУСТОТ од 20% за купување на годишен пакет со внесување на промо кодот PROMO20% при регистрација на порталот Мој.МКБ

Компании

Оглас за вработување на Директор на сектор деловна мрежа во Штедилница Можности

Објавено

на

Штедилница Можности, регулирана финансиска институција со лиценца од Народна банка на РС Македонија, објавува повик за пријавување на квалификувани и мотивирани кандидати за позиција (more…)

Продолжи со читање

Компании

Македонскиот процесор КАСИС станува дел и од UNION PAY International

Објавено

на

Единствениот македонски процесор КАСИС АД Скопје сертифициран од страна на меѓународните мрежи Mastercard/Visa/Diners International ја заoкружи 2022 година со одобрена апликација од најголемата кинеска картична шема UNION PAY International или т.н China UnionPay која има над 7 милијарди издадени платежни картички. (more…)

Продолжи со читање

Компании

NLB Lease&Go влегува на македонскиот и српскиот пазар

Објавено

на

НЛБ како една од најреномираните и значајни групации во регионот на Jугоисточна Европа најавува ново поглавје во своето работење кое на клиентите ќе им овозможи лизинг услуги. (more…)

Продолжи со читање

Популарно