Connect with us

Компании

Половина од вработените во Фејсбук ќе работат од дома во наредните десет години

Објавено

на

Извршниот директор на „Facebook“, Марк Зукерберг, објави дека очекува во наредните десет години околу 50 проценти од вработените во компанијата да работат од дома.

Сепак, тој додаде дека платите ќе бидат намалени за вработените кои наместо да живеат во Силиконската долина, ќе живеат во други делови на САД каде трошоците за живот се пониски.

„Плаќаме многу добро, во суштина најмногу на пазарот, но плаќаме по пазарни цени, кои варираат од локација до локацијата, така што тој принцип ќе продолжи да се применува и во овој случај“, рече Зукерберг.

Во „Facebook“ се вработени околу 50.000 луѓе, а компанијата планира да изгради три нови регионални седишта во Атланта, Далас и Денвер за повремени собири на вработените кои живеат во близина на овие градови.

Според „Sky news“, сè уште не е познато каков финансиски ефект ќе има работењето од дома на голем дел од вработените во „Facebook“, но јасно е дека покрај одредени заштеди кога станува збор за превозот, храната и потенцијалната заработка, треба да се земе предвид и обезбедувањето соодветна опрема потребна за успешно вршење на работата од дома, што би можело да биде скапо.

Компании

Оглас за вработување во ТИГО Фајнанс

Објавено

на

Tigo Finance is a leading fintech company in the region, providing a scope of financial services, including payday and consumer loans. Based on the proven experience and achievements in the industry with headquarters in Skopje the company aims to offer microfinance services to private inpiduals with the simplest, quickest and most convenient borrowing process for the customer.  (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во СН Осигурителен брокер АД Битола

Објавено

на

Бидете дел од најбрзорастечко брокерско друштво во секторот на осигурување – СН Осигурителен брокер АД Битола. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во ТИГО Фајнанс

Објавено

на

Tigo Finance is a leading fintech company in the region, providing a scope of financial services, including payday and consumer loans. Based on the proven experience and achievements in the industry with headquarters in Skopje the company aims to offer microfinance services to private inpiduals with the simplest, quickest and most convenient borrowing process for the customer.  (more…)

Продолжи со читање

Популарно