Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Лични финансии

Полесно до кредит со БАНКАРСТВО, бесплатни совети за нашите читатели!

Објавено

на

БАНКАРСТВО во соработка со банките во Република Северна Македонија започна пилот проект преку кој на читателите на bankarstvo.mk им нуди можност да се информираат за одобрување кредит во некоја од банките по избор на читателот, и/или да добијат совети која банка нуди најповолен кредит (потрошувачки, станбен или хипотекарен).

Оваа можност е достапна за сите лица кои ги исполнуваат следниве услови:

 1. Да се граѓани на Република Северна Македонија
 2. Да се во редовен работен однос во приватни компании или буџетски институции (пожелно е да се вработени на НЕОПРЕДЕЛЕНО работно време)
 3. Да остваруваат редовен месечен приход на трансакциска сметка во било која банка
 4. Да не се блокирани
 5. Доколку имаат постоечки кредитни обврски, за истите да имаат УРЕДНА КРЕДИТНА ИСТОРИЈА, односно навремено да вршат уплата на месечните обврски во последните 12 месеци

Сите заинтересирани читатели имаат можност да ни се обратат на емаил адресата contact@bankarstvo.mk со испраќање на следниве информации:

 1. Име, презиме и дата на раѓање
 2. Телефонски број за контакт
 3. Назив на работодавач
 4. Износ на нето плата која се исплаќа на трансакциска сметка
 5. Тип и износ на кредит за кој е заинтересиран
 6. Дали има конкретна банка каде клиентот сака да аплицира за кредит

Нашиот тим ќе ве контактира најдоцна во рок од 24 часа од приемот на пораката.

НАПОМЕНА: Оние пораки кои нема да содржат целосни информации нема да бидат земени предвид.

Лични финансии

Како да пронајдете купувачи за вашиот производ?

Објавено

на

За целосно развивање на вашата деловна идеја и претворање во специфична услуга или квалитетен производ, а потоа да ги привлечете оние кои сакаат да го користат производот или услугата и притоа цената да одговара на нивна плата, потребно е да го истражувате пазарот, да ја идентификувате вашата целна публика и да се запознаете со нејзините потреби. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Совети од Комерцијална банка за безбедно користење на платежните картички

Објавено

на

Денес, платежните картички се ширко прифатено средство за плаќање. Милиони луѓе ги користат картичките за плаќања во продавници, интернет, за нарачки преку телефон или електронска пошта. Но, поради зголемениот обем на користење од страна на клиентите се повеќе се зголемува нивната злоупотреба од страна на криминалците. (more…)

Продолжи со читање

Лични финансии

Што прават успешните претприемачи секој ден пред работа

Објавено

на

Ноќните бувови може да бидат креативни, но раните станувања се побогати и попродуктивни. Претприемачите кои сакаат да го направат тоа треба да ги прескокнат доцните ноќни сесии и да почнат рано во денот за да им помогнат на своите компании да растат. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange