Connect with us

Електронско банкарство

Плаќајте во Јуани со ПроКредит Банка

Објавено

на

ПроКредит Банка нуди уникатна и најекономична провизија во рамките на банкарскиот сектор.

Воведоа нов начин на тарифирање на провизиите: процентуалната цена на приливите и одливите е заменета со фиксна и еднократна провизија.

  • Приливи од странство со 0% провизија – потребно е Вашиот странски партнер да ја одбере ПроКредит Банка Германија како Коресподентна Банка
  • Дознаки со ФИКСНИ провизии кон сите земји во светот со 9 € SHA/ 25 € OUR и бесплатен SWIFT
  • Дознаки во рамки на ПроКредит Групација со 2,5 € провизија

НОВИ ПОВОЛНОСТИ: ПроКредит е првата банка во Македонија која воведе безготовинско работење со кинеска национална валута. Отворете сметка во кинески јуан и плаќајте фиксни провизии за Вашите дознаки: 9€ SHA или 25€ OUR.

Провизиите се валидни за електронски плаќања, доколку плаќањата ги процесирате во експозитура се наплаќа провизија согласно официјалниот ценовник на ПроКредит Банка.

Најбрзи и наекономични трансфери во рамки на ПроКредит Банките во регионот се ProPay трансферите:

  • Реализација на трансфери за 1 ден
  • Приливи со 0% провизија
  • Дознаки со фиксна провизија од 2,5 €

Провизиите се валидни за електронски плаќања, доколку плаќањата ги процесирате во експозитура се наплаќа провизија согласно официјалниот ценовник на ПроКредит Банка.   Придобивките од трансферите на пари важат само за плаќања преку е-банкарство.

Како ?

ПроКредит банка ќе реализира плаќање во рок од 3 часа и парите ќе се префрлат истиот ден на сметката на примателот на средствата во ПроКредит Банка во неговата земја. Потребно е испраќачот и корисникот на средствата да имаат отворена тековна сметка во ПроКредит Банка.

Замји во рамки на ProPay системот на плаќање: Германија, Косово, Албанија, Бугарија, Србија, Босна и Херцеговина, Грузија, Молдавија, Украина, Романија и Грција.

Електронско банкарство

100 милиони евра во онлајн трансакции во првите три квартали од годинава

Објавено

на

Во трите квартала од 2018 година направени се трансакции во вредност од 100 милиони евра со платежни картички за купување онлајн што претставува 28% пораст во однос на истиот период минатата година. Трансакциите по број забележуваат уште поголем тренд на пораст во првите три квартали од 39%. (more…)

Продолжи со читање

Електронско банкарство

Српските граѓани сметките ќе ги плаќаат со систем за препознавање на лица

Објавено

на

Граѓаните на Србија од март годинава ќе можат да ги плаќаат сметките преку системот за “препознавање на лица” (face recognition), најави гувернерката на Народната банка на Србија, Јоргованка Табаковиќ. (more…)

Продолжи со читање

Електронско банкарство

ЦКБ воведе можност за девизни плаќања преку електронското банкарство

Објавено

на

Централна кооперативна банка АД Скопје воведе можност за девизни плаќања преку електронското банкарство, што е уште една современа дигитална услуга, која е лесна за користење, безбедна и овозможува брзи и едноставни плаќања. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange