Connect with us

Платежни картички

Плати за само еден момент со Visa Zero на Стопанска Банка АД Скопје

Објавено

на

VISA Zero е првата кредитна картичка во Македонија со 0% каматна стапка  – ЗАСЕКОГАШ! Ставете крај на Вашите грижи за каматата на кредитните картички и отплаќајте со 0% каматна стапка!

Корисниците на Visa/MasterCard кредитните картички на Стопанска банка секогаш добиваат повеќе. И во оваа година СБ ја продолжува промотивната понуда со можноста за подигнување на готовина без провизија во текот на последните викенди од секој месец во 2018 година.

Промотивната понуда важи само за подигнувањето на готовина од банкоматите на Стопанска банка.

Во месец септември промотивниот период е од 28.09 – 30.09.2018. 

Предности и карактеристики:

 • 0% каматна стапка за целото времетраење на користењето на VISA Zero кредитната картичка.
 • Максимален кредитен лимит од 50,000 МКД.
 • Најниска месечна отплата од само 3%, со можност за бесплатен траен налог или преку i-bank каналите на СБ.
 • Moжност за плаќање на рати кај повеќе од 1.000 реномирани продажни места.
 • Современа бесконтактна картичка со која брзо, лесно и безбедно ги извршувате сите плаќања во земјата, во странство и на интернет, без провизија.
 • Кредитните и дебитните картички на Стопанска банка се први картички во РМ што го имаат 3D Secure стандардот (VbV и MC SecureCode), кој овозможува извршување трансакции на интернет со високо ниво на безбедност насекаде во светот. Дознајте повеќе за предностите на VCAS 3D Secure на следниов линк.
 • Можност за бесплатна достава на месечниот извод на e-mail.
 • Без трошоци за предвремена отплата, без трошоци за аплицирање, без жиранти, без административна забрана и без меница.

Рок на плаќање
До 15 дена – од денот завршувањето на кредитниот циклус

Годишно членство

Годишна членарина од 1.980 МКД за сите клиенти.

Репрезентативен пример:

 • Кредитен лимит: 50.000 МКД
 • Вкупен износ на купувања со VISA Zero кредитна картичка: 50.000 МКД
 • Месечна отплата на 3% од потрошениот износ (1.500 МКД)
 • Фиксна каматна стапка: 0%
 • Годишна членарина: 1.980 МКД
 • Вкупен износ на камата за 12 месеци: 0 МКД

Подигнување готовина 

ПРОВИЗИИ ЗА ПОДИГАЊЕ ГОТОВИНА ВО МРЕЖАТА НА СБ

– Од шалтери: 5% од износот на трансакцијата, но не помалку од 100 денари
– Од банкомат: 2% од износот на трансакција + 100 денари

За подетални информации може да проверите на следниот линк или да испратите директна онлајн апликација тука.

Останато

Mastercard го менува своето препознатливо лого!

Објавено

на

Компанијата Mastercard објави дека донесена е Одлука за менување на изгледот на своето препознатливо лого. По повеќе од половина век, компанијата ќе го отстрани своето име од логото, каде како заштитен знак ќе останат само црвениот и жолт круг. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Ќе се спречува перењето пари – плаќање во кеш само до 1.000 евра!

Објавено

на

Како што пристигна Новата година, така почнаа да важат и нови законски одредби. Откако претходната година во јули беше донесена одредбата на Законот за спречување на перење пари и финансирање тероризам со која прагот на дозволените плаќања во кеш од енормни 15.000 евра драстично се намали на 2.000 евра, заклучно со почетокот на 2019-та година, прагот дополнително се намали на “само” 1.000 евра. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка АД Скопје ги намали каматните стапки за дозволено пречекорувањи и кредитни картички

Објавено

на

Поради намалување на каматната стапка на благајничките записи, Комерцијална банка АД Скопје донесе одлука, почнувајќи од 01.01.2019 година, да изврши намалување на каматните стапки кај дозволеното пречекорување на трансакциските сметки за физички лица и кај дел од кредитните картички за правни и за физички лица. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange