Connect with us

Платежни картички

Платежни картички „Купувам домашно“ како помош за граѓаните и во четвртиот пакет економски мерки

Објавено

на

Домашната платежна картичка “Купувам домашно” беше воведена како дел од третиот сет на економски мерки на Владата за поддршка на економијата во услови на пандемија на Ковид-19.

Домашната платежна картичка “Купувам домашно” се покажа како мошне успешна мерка за граѓаните, кои преку картичките добија на располагање 28 милиони евра. Со домашната платежна картичка целта беше да се стимулира потрошувачката, а парите коишто граѓаните ги добија преку платежните картички беа вбризгани во економијата.

Токму поради тоа, домашната платежна картичка ќе биде дел и од мерките за помош на граѓаните и стопанството и во четвриот сет на економски мерки коишто го претстави Владата на вчерашната прес конференција.

Продолжува мерката со платежни картички за граѓаните за поголема потрошувачка и за развој на домашните економски дејности.

Овој пат платежни картички со износ од 6.000 денари ќе ги добијат 5.726 самохрани родители, пензионерите со пензии до 15.000 денари, односно 182.271 граѓани пензионери, невработените кои се пасивни баратели на работа, односно 85.108 граѓани, самостојните уметници, филмски работници, културни работници и естрадни уметници чија бројка е 520 корисници.

Платежни картички „Купувам домашно“ ќе добијат уште 540 студенти, кои во претходниот пакет не ги добија овие картички, а за што навремено и со право реагираа претставниците на студентите.

Плус поддршка за ученички и студентски стандард од 44 милиони денари за 2020 година добиваат 884 студенти и 347 ученици.

Со оваа мерка ќе се помагне и оние граѓани кои се над 64 години, а немаат пензија, ниту државна социјална пензија и се со приходи пониски од 15.000 денари, или воопшто немаат приходи.

Со тоа, оваа мерка опфаќа на 283.000 граѓани, а нејзината вредност изнесува 27,6 милиони евра.

Домашни банки

НЛБ Банка со промотивна кампања за Mastercard Business картичките за правни лица

Објавено

на

НЛБ Банка од 1-ви јуни, 2021 година започнува промотивна кампања за Mastercard Business картичките за правни лица која ќе трае до 30-ти јуни 2021 година. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

Со Mastercard World на Халкбанк чувствувајте се како ВИП патник во над 800 аеродроми во светот

Објавено

на

Без разлика дали патувате службено, туристички или одите на одмор, секогаш можете да се чувствувате како ВИП патник. Додека го чекате вашиот лет, можете да уживате во ексклузивниот бесплатен пристап, консумација и спокојството што го нудат аеродромските ВИП салони. Потребно е само да имате Mastercard World кредитна картичка издадена од Халкбанк со што станувате дел од ексклузивниот клуб корисници на програмата LoungeKey (LK). (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

Запознајте се со картичката што ќе посакате да ја имате во вашиот паричник

Објавено

на

За оние кои сакаат да обезбедат поголема куповна моќ, Visa Gold кредитната картичка на Халкбанк е идеален избор. Со кредитен лимит до 600.000мкд, во зависност од кредитната способност и кредитната историја на клиентот, оваа картичка овозможува полесно покривање на сите трошоци – за пазарување, патување, забава и друго. Но таа нуди и низа други поволности кои прават секој да посака да ја има во својот паричник. (more…)

Продолжи со читање


Популарно