Connect with us

Останато

Пет финансиски гиганти во САД купија злато за две милијарди долари

Објавено

на

„Morgan Stanley”, „Bank of America”, „UBS”, „Wells Fargo” и „Blackrock” ги зголемија своите златни резерви за речиси две милијарди долари во првите три месеци од годината на вкупно – повеќе од седум милијарди долари, јави радиото БФМ.

Со секоја криза, скапоцениот метал го консолидира статусот како засолниште. Од почетокот на пандемијата ковид-19, повеќето инвестициски банки и менаџери на средства имаат позитивно предвидување за златото. Покрај тоа, тие се преселија од зборови на дела, рече Лоран Шварц, директор на Националната агенција за злато.

Во првите три месеци од годината резервите злато на петте американски финансиски гиганти се зголемија за вкупно 1,95 милијарди долари. Податоците се достапни од Комисијата за хартии од вредност, регулаторот на берзата во САД.

Останато

ЕК предвидува намалување од 8,7 проценти на годинешниот БДП на Еврозоната

Објавено

на

Економијата на ЕУ ќе го доживее најтешкиот пад од Втората светска војна во вториот квартал на 2020 година, се вели во мрачната прогноза на Европската комисија. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Русија ги зголемува државните резерви за време на корона кризата

Објавено

на

Централната банка на Русија ги зголеми своите меѓународни резерви за 1,5 милијарди долари или за 0,3 проценти. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Потпишан договор за соработка меѓу Комората на сметководители и на проценувачи

Објавено

на

Креирање на платформа за заедничко делување со особен акцент за подобрување на квалитетот на работа, на националната легислатива, како и унапредување на демократските процеси од сферата на  взаемен интерес се дел од целите на договорот официјално склучен меѓу Комората на сметководители на Македонија при ССК и Комората на проценувачи. Договорот го потпишаа  претседателот на Комората на сметководители, Драган Митковски и претседателот на Комората на проценувачи, Антонио Георгиев. (more…)

Продолжи со читање

Популарно