Connect with us

Депозити

Пет придобивки од штедењето во банка

Објавено

на

Кога се мисли на инвестирање, најчесто станува збор за акции, недвижен имот, или пак странски валути. Сите овие инвестиции нудат одреден долгорочен поврат на средствата, но и одреден степен на ризик, утврдени минимални износи како почетна инвестиција и одредена расположливост на вложените средства. Па, зошто тогаш не размислите да ги инвестирате во производ што има минимален ризик, безбеден е и преку него имате брз и лесен пристап до вашите средства?

Дали некогаш сте се запрашале кои се вистинските придобивки од штедењето пари во банка? Ваквиот тип инвестиција нуди решение на речиси секој проблем споменат погоре. Како? Останете со нас за да прочитате кои се петте најголеми придобивки од штедењето во банка.

1. Минимален ризик

Депонирањето парични средства во банка не подлежи на трошок, односно не губите дел од вложените средства, за разлика од други типови на инвестиции каде може да изгубите пари во текот на поединечни денови или месеци во зависност од вредноста на сопственичкиот удел, недвижноста и слично. Вашата штедна сметка не се намалува, напротив може само да се зголеми. Најголемата предност на банкарското штедење е што Вашите средства се безбедни и заштитени од брзи и непредвидени промени. Па, доколку не сакате да ја изгубите вредноста на вашата инвестиција, тогаш банкарска сметка за штедење е вистинскиот избор за вас.

2. Парите на сметката се секогаш достапни

За разлика од парите инвестирани на берза или во недвижности, каде што може да ви бидат потребни и повеќе од неколку денови за да можете да ги добиете, парите на вашата банкарска сметка за штедење ви се достапни во секој момент. Дури и средствата да се орочени на одреден временски рок, вие повторно можете истите да ги повлечете со тоа што единственото нешто што би го загубиле е каматата на орочените средства. Токму поради оваа причина, многу луѓе го користат овој начин на штедење како фонд за итни случаи.

3. Не бара голема почетна инвестиција

Многу инвестиции, како недвижниот имот, бараат значителна сума на пари како почетна инвестиција. Од друга страна пак, повеќето штедни сметки во банка имаат исклучително ниски минималн почетни инвестиции. Едноставно го инвестирате тоа што го имате и вложувате секој пат кога ќе имате дополнителен прилив на средства.

4. Можете да ги следите вашите трошоци

Една од главните придобивки на штедењето пари во банка, за разлика од кое било друго место, е тоа што ви овозможува да ги следите вашите трошоци. Способноста да го следите вашето трошење може да биде многу корисно доколку постојано се прашувате каде одат сите ваши пари.

5. Можете да заработите камата на вашите заштеди

Иако можеби нема да се збогатите со месечната камата на вашите заштеди во вашата банка, сепак ќе заработите повеќе отколку што би заработиле доколку вашите пари собираат прашина во одредено катче во вашиот дом.
Како што може да заклучиме, штедењето во банка има бројни придобивки, па иако постојат други начини за инвестирање на вашите пари, сигурни сме дека секој од вас сака да инвестира на безбеден и сигурен начин, придружен со лесен пристап и заработка.

Оттука, ви предлагаме да ги разгледате депозитните производи во Халкбанк АД Скопје, со особено внимание кон генералното штедење со фиксна камата и онлајн депозитот кој можете да го отворите директно преку платформата за електронско банкарство без посета на филијала.

Штедете безбедно и лесно со вашиот верен партнер, Халкбанк.

Депозити

Повисоки каматни стапки за штедење во Комерцијална банка

Објавено

на

Комерцијална банка од 01.12.2022 година ќе ги зголеми каматните стапки на депозитите на физички лица, со што штедните производи на Банката стануваат уште поатрактивни. Со ова Банката, која е столбот на довербата на штедачите во земјава, овозможува граѓаните да ги орочат своите заштеди согласно своите желби и можности и да остварат поголеми приноси. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Повисоки каматни стапки за штедење во Комерцијална банка

Објавено

на

Комерцијална банка од 01.12.2022 година ќе ги зголеми каматните стапки на депозитите на физички лица, со што штедните производи на Банката стануваат уште поатрактивни. Со ова Банката, која е столбот на довербата на штедачите во земјава, овозможува граѓаните да ги орочат своите заштеди согласно своите желби и можности и да остварат поголеми приноси. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

НОВА НАЈАТРАКТИВНА ПОНУДА за депозити во денари и во евра, во Шпаркасе Банка

Објавено

на

Кога станува збор за штедење, важно е да изберете сигурен и стабилен партнер со кого секогаш добивате нешто Плус. (more…)

Продолжи со читање

Популарно