Connect with us

Кредити

Пензионерите во Србија можат да плаќаат рати за кредит до својата 80-та година!

Објавено

на

Банките во соседна Србија ги продолжија роковите за отплата на кредити за пензионери. Со оваа промена, пензионерите имаат можност да ги користат кредитите до својата 80-та година.

За банкарите, највозрасните клиенти се воедно и најдобри клиенти затоа што на време вршат отплата на своите месечни рати за кредит. Поради тоа, банките во соседна Србија им нудат на пензионерите се повеќе поволности.

Зависно од пензијата која ја зема клиентот, имаат можност да се задолжат до 1,2 милиони динари со максимален рок на отплата до 10 години. Секој кеш кредит наменет за пензионер, задолжително е осигуран кај осигурителна компанија, така што нуди заштита и за банката и за клиентот. Најголем дел од банките го преземаат трошокот за осигурување на свој терет, што ги прави овие кредити максимално привлечни.

Банките во Македонија се многу повнимателни кога се во прашање износот, рокот на отплата и максималната возраст до која пензионерот може да плаќа обврски по кредити. Износот на кредитите се движи до максимум 900.000 денари, рокот на отплата до 96 месеци, додека максималната возраст до која клиентот може да плаќа обврски за кредити е 75 години.

Само дел од банките во Македонија нудат кредити за пензионери кои се осигурани, така што во случај на смрт, обврските не се пренесуваат на наследниците. Во тој случај, осигурителната компанија ги покрива сите трошоци.

Во периодот кој следи, ќе анализираме дали банките во Македонија ќе ги “олеснат” условите под кои пензионерите можат да се задолжат. Еден од аргументите кои оди во прилог е секако животното осигурување, кое иако е во постојан подем сеуште има пред себе огромен неискористен потенцијал.

Кредити

Наменски станбен кредит на Шпаркасе Банка и City View Coondominium

Објавено

на

Шпаркасе банка нуди наменски станбен кредит во соработка со City View Coondominium. Како што стои во соопштението од банката, овие кредити се наменти за купување станбен простор што го гради инвеститорот С-АМЦ 1 Дооел Скопје и опфаќаат:

  • атрактивна фиксна каматна стапка во првите пет години
  • без трошок за проценка на имот во првата година
  • без провизија за одбрување на кредитот
  • бесплатана полиса за осигурување на домот во првите две години
  • попуст од 10% на цената на становите заклучно со 31.10 2018

Рокот на отплата на кредитот е до 30 години, со минимално сопствено учество од 15%. Кредитот е наменет за лицата кои својата плата ја примаат преку Шпаркасе банка. Доколку лицата не ја примаат платата во Шпаркасе банка, а сакаат да аплицираат за овој производ, мора да достават изјава дека платата ќе ја префрлат преку Банката во рок од 45 дена, од датумот на склучување на договорото за кредит.

Инаку, станува збор за луксузниот станбен комплекс од затворен тип на домување, City View Condominium Resort којшто вклучува 66 апартмани со големина од 55 до 121 м2, лоциран на само 6 километри од Скопје, надвор од сообраќајниот метеж и градската гужва, на падините на Водно во општина Сопиште.

Повеќе детали за потребните документи и начинот на аплицирање ќе најдете на следниот линк.

Продолжи со читање

Кредити

Ненаменски потрошувачки кредит на ТТК Банка

Објавено

на

Ненаменски потрошувачки кредит со фиксна каматна стапка од 5,50% во првата година и 7,81% годишна променлива каматна стапка за остатокот од периодот на отплата (намален надоместок за одобрување до 30.9.2018 година)

Потрошувачките кредити нудат атрактивни услови, каматни стапки и провизии, кои ќе ви овозможат остварување на она што го посакувате за вас и за вашето семејство. За приматели на плата преку ТТК Банка нудиме пониска каматна стапка и провизија за одобрување во рамките на Премиум СМАРТ пакетот.

Поволностите кои банката ги нуди се:

  • БЕЗ ЖИРАНТИ до 600.000 денари, во зависност од висината на месечните примања;
  • МЕСЕЧЕН АНУИТЕТ – 1/2 од месечните нето-примања на кредитобарателот;
  • НАЈНИСКА ФИКСНА каматна стапка за првата година.

За повеќе информации проверете тука.

Продолжи со читање

Кредити

ИНСТАНТ ненаменски потрошувачки кредит на ТТК Банка АД Скопје

Објавено

на

ТТК Банка Ви го претставува Инстант кредитот достапен за корисниците на електронското банкарство на ТТК Банка! Едноставно, брзо и без чекање во редови обезбедете дополнителни средства со брзо електронско одобрување по најповолни услови.

Износ до 30 000 денари во зависност од кредитоспособноста и отплата со еднакви месечни ануитети. Каматната стапка на кредитот изнесува 5,9% и е фиксна каматна стапка.

За повеќе информации проверете тука.

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250
[ccpw id="39761"]

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange